У Луцьку прибрали спортмайдачник біля «Спартака». ФОТО

У Луцьку прибрали спортмайдачник біля «Спартака». ФОТО
Кілька десятків чиновників та спортсменів взяли участь в толоці, під час якої прибирали спортивний майданчик біля спорткомплексу «Спартак», що у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Таких майданчиків, зарослих травою, кущами, закиданих сміттям, на Волині понад сто, - пишуть Волинські новини.

Нагадаємо, навесні працівники управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та їхні колеги в межах всеукраїнського місячника «Спорт для всіх», зініціювали упорядкування майданчиків, які розташовані в житлових мікрорайонах Луцька, в місцях масового відпочинку населення та й в цілому по області.

Саме тоді, зі слів начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Галини Карнаухової, вирішили взяти «під своє шефство» і впорядкувати кілька майданчиків у Луцьку.

«Оскільки тут стояла тривалий час вода, через паводки, і не змогли цю роботу зробити весною, тому виконуємо взяті на себе зобов’язання зараз. Цей майданчик буде і надалі під нашим шефством, як і той, який в дворі по проспекту Волі. Ми його впорядкували весною», - розповіла Карнаухова.

«На прибирання нічийного спортмайданчика у Луцьку залучили кошти спонсорів і власні. Своїм прикладом хочемо привернути увагу населення, мешканців житлових мікрорайонів поблизу цієї зони відпочинку, аби вони до нас долучилися. На превеликий жаль цієї підтримки не було весною. Але до нас долучилися депутати облради, зокрема, голова профільної комісії Олег Батюк і студенти СНУ. Це вже тішить, що у нас є партнери», - підсумувала чиновник.

«Питання до міської влади чому цей майданчик у такому стані. Колись тут займалося і відпочивало багато людей і було багато майданчиків – баскетбольний, футбольний, волейбольний, тенісний. Зараз тільки залишився волейбольний і футбольний. І то в жахливому стані», - розповів про свої враження під час толоки заступник директора обласного центру фізичної культури і здоров’я населення «Спорт для всіх» Віктор Галан-Влащук.

«Ми студенти СНУ долучилися до прибирання території, оскільки вважаємо, що Луцьк повинен бути чистим, щоб приваблював туристів з інших міст, країн. Це територія у центрі рідного міста і тут мало б бути чисто», - сказав учасник толоки Роман.

Зі слів пані Карнаухової, упродовж вересня вони виїжджатимуть у райони, перевірятимуть і допомагатимуть облагороджувати усі спортивні споруди, які є в області - найбільші стадіони і найпростіші майданчики. А в жовтні, на засіданні чергової колегії облдержадміністрації, аналізуватимуть ситуацію.

До слова, спортмайданчиків, які функціонують при спортивних чи освітніх навчальних закладах Волині - близько 3 тисяч, а таких, які без господаря – понад сто.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодці! а то набридло уже ті пластикові пляшки викидати в урни після суботи-неділі, де ті муніципали?
Відповісти
Молодці!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку прибрали спортмайдачник біля «Спартака». ФОТО
10 вересень, 2013, 08:42