Протипожежною пропагандою на Волині займаються навіть священики

Протипожежною пропагандою на Волині займаються навіть священики
Близько 75% пожеж виникає у житловому секторі.

Про це під час прес-конференції 11 вересня повідомив начальник обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Володимир Грушовінчук (на фото).

Основними причинами займань залишається необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електромереж та приладів опалення.

«До проведення роз’яснювальної протипожежної роботи залучаємо команди дружин юних пожежних, волонтерів, працівників соціальних служб, медичних працівників, навіть священнослужителів», – розповів він.

За словами Володимира Грушовінчука, у 2013 році перевірили понад 200 сільських рад, 700 населених пунктів (деякі з них по декілька разів), 15 000 житлових будинків. Проінструктовано 60000 осіб щодо правил пожежної безпеки.

Для боротьби з лісовими пожежами рятувальники налагодили чітку взаємодію з обласним управлінням держлісгоспу, де в бойовому розрахунку нараховується 18 лісопожежних станцій, на яких зосереджено 38 відомчих пожежних автомобілів, запевняє головний рятувальник Волині.

Як повідомив Володимир Грушовінчук, для залучення сил і засобів до ліквідації пожеж в лісових масивах та торфовищах в складі зведених загонів УДСНС в області приведено в повну бойову готовність 4 пожежні насосні станції, 21 пожежна автоцистерна підвищеної прохідності та понад 100 чоловік особового складу, пересувний пункт управління з медичним пунктом.

В аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення чергує також важка інженерна техніка для створення протипожежних розривів і майданчиків для розвороту техніки в лісових масивах під час великих пожеж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Протипожежною пропагандою на Волині займаються навіть священики
11 вересень, 2013, 14:22