Скільки коштують гриби на луцькому ринку. ВІДЕО

Скільки коштують гриби на луцькому ринку. ВІДЕО
Грибний сезон на Волині вже розпочався ‒ на ринках області можна побачити їх чимало.

За словами любителів «тихого полювання», завдяки погоді, що панувала в нашому краї цими днями, грибів є вдосталь, - йдеться в сюжеті ВОДТРК.

Білі, маслята, польські, опеньки, червоноголовці, піддубці, лисички, ‒ від вибору грибів на Центральному ринку обласного центру очі розбігаються.

«Можна назбирати за дві години буквально. Маслюків то взагалі багато. Білих трохи мало, але це дощ пішов, то в найближчих два дні, то буде дуже, я думаю, багато», ‒ каже продавець грибів Сергій Северчук.

«Маслятка як які райони. В Горохівському районі багато, і в них чистенькі маслята. Бо в нас червиві цього року і ніякі», ‒ додає інший продавець. За словами продавців, ціни на гриби не змінилися, а такі ж, як і торік. Вартість у всіх приблизно однакова.

«Польські ‒ по 20, білі ‒ по 50, лисичка літра ‒ 15, піддубці ‒ по 8», ‒ продавець грибів з Маневицього району Євгенія Льок. Волиняни купувати гриби на ринку не бояться.



Проте кажуть, що надають перевагу тому, аби самим збирати. В свою чергу працівники лабораторії ветсанекспертизи ринку, всі гриби вони перевіряють на радіацію та справжність. Щодня кожен продавець отримує експертний висновок про безпечність продуктів.

Лікар-інфекціоніст першої поліклініку Луцька Лариса Рубас каже, що цього року були лише поодинокі випадки отруєння грибами. Однак, любителям продукту варто бути обережними, адже отруїтися можна навіть їстівними грибами, якщо їх недостатньо відварити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки коштують гриби на луцькому ринку. ВІДЕО
18 вересень, 2013, 14:43