У Луцьку треба створити ще чотири пункти швидкої допомоги

У Луцьку треба створити ще чотири пункти швидкої допомоги
Лучани не скаржаться на роботу швидкої допомоги, а чиновники запевняють, що після реорганізації швидка стала працювати краще.

Про це йшла мова під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 18 вересня.

Як розповів виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров’я Микола Якимчук, з 1 січня 2013 року набули чинності закон «Про екстрену медичну допомогу» та урядова постанова «Про норматив прибуття бригади екстреної медичної допомоги на місце події».

Чиновник нагадав: у зв’язку з цим на Волині утворено обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Він створений на базі Луцької станції швидкої допомоги та відділень швидкої медичної допомоги центральних районних лікарень. Центр почав функціонувати з 1 квітня 2013 року.

Щоб забезпечити десятихвилинний доїзд у Луцьку ще раніше створили додаткові станції швидкої медичної допомоги та підстанції (вулиці Привокзальна і Словацького), два пункти (амбулаторія загальної практики – сімейної медицини на вулиці Бенделіані, 2007 рік, та у поліклініці №1 на проспекті Волі, 2008 рік).

«Для повного забезпечення нормативу є необхідність поступового облаштування пунктів базування бригад екстреної медичної допомоги у приміщеннях амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, які будуть створюватися у мікрорайонах міста», – зазначив Микола Якимчук.

«Відбулися суттєві зміни в обслуговуванні викликів. Тепер вони діляться на екстерні та неекстрені. У першому випадку допомога надається у межах десятихвилинного доїзду у місті, а у другому – одна година і більше. Неекстрені виклики передаються і обслуговуються закладами первинного рівня медико-санітарної допомоги. У Луцьку це питання вирішене два роки тому, коли у поліклініках були утворені пункти невідкладної допомоги. На сьогодні це міські поліклініки № 1, № 2, № 3, а у найближчій перспективі – Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», – розповів посадовець-медик.

За словами міського голови Миколи Романюка, у найближчих планах – відкриття додаткових пунктів на вулиці Рівненській, у 40-му мікрорайоні, а у перспективі надалі – пункти на Вишкові та Дубнівській.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ЯК РЕФОРМУЮТЬ ШВИДКУ ДОПОМОГУ НА ВОЛИНІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку треба створити ще чотири пункти швидкої допомоги
18 вересень, 2013, 14:10