Луцька молодь дивилася соціальну відеорекламу

Луцька молодь дивилася соціальну відеорекламу
Фільми-переможці фестивалю соціальної відеореклами «МолоДія» побачила луцька молодь.

Показ короткометражних фільмів відбувся 8 листопада у Луцьку. Перегляд забезпечила Спілка громадських організацій «Молодіжна Платформа». Про це повідомляють Волинські новини.

Фінал другого фестивалю соціальної реклами «МолоДія» відбувся 29 вересня у Києві. Засновник фестивалю - Українська народна молодь за підтримки державної служби у справах, сім’ї, молоді та спорту. Після визначення переможців розпочався мандрівний фестиваль містами України. Так, фільми вже демонстрували у Черкасах, на Сумщині, та в Чернігові. У Луцьку показали 28 роликів, серед яких три переможці та фіналісти цьогорічної «МолоДії».

«Загалом надіслали понад сотню робіт, але до вас ми довезли найкраще. В нас не було жорстких критеріїв, що це повинно бути суто професійне відео, тому як аматори, так і професіонали надсилали свої фільми. Так, свою роботу надіслав відомий артхаусний режисер Олександр Шапіро. Є професіонали, які працюють на телебаченні, кінематографі, а дехто вперше взяв камеру до рук та зняв ролик - всіх оцінюють на рівних. У нас немає жодних обмежень чи побажань стосовно тематики роликів, все, що ти вважаєш гостро соціальним та загальнолюдським, можеш зняти. Я можу окреслити загальні теми за два роки фестивалю – радує, що люди починають бачити соціальність не тільки в наркотиках та алкоголі, хоча традиційно саме на ці теми знімають найбільше. Так ми вже виховані, що коли йдеться про соціальні проблеми, чомусь вважаємо, що найгірше в світі це бухати, і нічого гіршого в Україні немає. Можливо, це так, але в Україні є й інші проблеми. Минулого року була дуже широко представлена морально-етична тема – ставлення людини до тварин, жорстокість чи етика, дбайливе ставлення, чи експлуатація. Було приємно, що молодь розуміє, що питання котлети і шуби – це морально-етичні проблеми, їх можна назвати теж соціальними. Цього року порадувало, що була відкрита тема всиновлення та сирітства. Є декілька непоганих роликів, де не просто ниють, розповідаючи, «погано, що є бездомні діти, давайте всі сядемо та поплачемо», а де конкретно кажуть: ось є проблема, давайте її вирішувати, всиновлюйте дітей, вони нормальні та чудові», – розповіла голова оргкомітету фестивалю Наталія Шевчук.

Ролики надсилали з усієї України. Цього року, хоч організатори й не оголошували фестиваль міжнародним, про нього почули в Грузії та в Білорусі та надіслали роботи. Наступного року планують офіційно оголосити кінофестиваль міжнародним та запрошувати учасників з інших країн.

Під час заходу презентували ще один проект, який здійснює УНМ. Проект «Онлайн-освіта» - відома річ у Європі, де в інтернеті можна знайти усе, що потрібно, з будь-якої галузі та будь-якого предмету у вигляді онлайн-уроків. В Україні подібної продукції у мережі практично немає. Представники УНМ промоніторили ситуацію серед абітурієнтів та з’ясували, що їм це потрібно, адже більшість сьогодні здобуває знання через інтернет, а не через бібліотеки. Після цього зняли 10 уроків української мови. Тізер проекту продемонстрували луцьким глядачам.

Після цього луцька молодь побачила 28 роликів, присвячених найрізноманітнішим соціальним проблемам – від сортування сміття до глобального потепління, від куріння до всиновлення. Декотрі з них викликали оплески в публіки.







































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що для молоді стільців не знайшлося?
Відповісти
а ти така цяця що на теплій підлозі не посидиш?
Відповісти
Останні новини
Луцька молодь дивилася соціальну відеорекламу
09 листопад, 2013, 10:43