Обрали слово року за версією Оксфордського словника

Обрали слово року за версією Оксфордського словника
Укладачі Оксфордського словника англійської мови вибрали словом 2013 неологізм «selfie».

Укладачі словника визначили слово так: «Фотографія самого себе, як правило, зроблена за допомогою смартфона або веб-камери і розміщена в соціальних мережах», ‒ пише Дзеркало тижня.

Найперша згадка слова «selfie» належить до вересня 2002 року, коли його використали на одному з австралійських інтернет-форумів. У широкий вжиток термін увійшов з поширенням цифрової фотографії.

Редактори словника підрахували, що, в порівнянні з минулим роком, вживання слова «selfie» зросло на 17 тисяч відсотків. У серпні 2013 його внесли в онлайн-версію Оксфордського словника. Зараз розглядається питання його внесення в традиційну версію.

Серед інших претендентів на звання слова 2013 року по версії Оксфордського словника були «twerk» («тверк» ‒ відомий в хіп-хоп-культурі танець з підкреслено еротичними рухами нижньої частини тіла), «bitcoin» (назва віртуальної валюти), «unlike» («розлайкати», «перестати виражати симпатію»), «showrooming» («шоурумінг» ‒ практика відвідування магазину з метою вивчення продукту до покупки за нижчою ціною в інтернеті).

Торік головний приз щорічної премії Оксфордського словника за кращий неологізм дістався слову «omnishambles» (від латинського «omni» ‒ «все», і англійського «shambles» ‒ «повний безлад»), яке позначає скрутну ситуацію, всі перспективи виходу з якої дуже туманні.

Оксфордський словник вважається одним із найавторитетніших видань англійської мови у світі. Словник видається з 1884 року і регулярно поповнюється новими словами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обрали слово року за версією Оксфордського словника
19 листопад, 2013, 10:51
Луцьк «закриє» осінь КВНом
19 листопад, 2013, 10:35