Біля луцького заводу й досі кілометрові черги. ВІДЕО

Біля луцького заводу й досі кілометрові черги. ВІДЕО
Понад два тижні господарі з Волині та Рівненщини вистоюють в довжелезній черзі, щоб придбати жом у Гнідавському заводі.

Фермери, які приїхали за жомом, запасаються залізним терпінням, - йдетьсяв сюжеті ТРК «Аверс».

Їм повідомили, аби отримати корми для худоби, доводеться просидіти в заторі далеко не день та не два. У них вже закінчуються запаси їжі та води, від’їхати на обід, означає вилетіти з черги.

Василь приїхав із Рівненщини, з міста Костопіль. Вже кілька діб чекає своєї черги, аби отримати жом. Чоловік дивується роботі Гнідавського цукрового заводу. Розповів, що поки одні просиджують в транспорті ледь не по тижню, іншим достатньо кілька годин.

Нарікає на несправедливість - якщо мати потрібні зв’язки, то можна пройти поза чергою. А ще переконує - з чергою тут ростуть і ціни на жом.

«Четверо суток стоїмо… Мерзнемо, жом дорогий стає, в два рази, був по 70, по 80 - по 90 зараз, і говорять ще не кінець», - каже він.



Керівництво ж цукрового заводу навпаки такою чергою задоволене, адже це означає - жом користується неабиякою популярністю. А ціна, як переконують, помірна.

«Він 90 гривень коштує на сьогоднішній день, на деяких заводах України він коштує до 150-ти, це лише 20%, то навіть якби я зробив 150 гривень жом, я не маю такого наміру, черга від цього не зменшиться… На дві області, на Волинську та на Рівненську, один єдиний завод цукровий, який працює. Тому сюди потягнулося дуже багато тих, хто отримував раніше жом на інших цукрових заводах: на Горохівському, на Іваничівському, на Дубнівському, на Бабинському, які не працюють», - повідомив голова правління Гнідавського Цукрового заводу Сергій Бондарук.

Також за словами Сергія Бондарука цьогоріч значно виріс попит на жом.

«Якщо в минулому році картопля була не в ціні, можна було годувати спокійно худобу картоплею, то в цьому році картопля в ціні і шукають замінники для тварин інші, одним із цих замінників є жом», - зауважив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"«Він 90 гривень коштує на сьогоднішній день, на деяких заводах України він коштує до 150-ти, це лише 20%..." - щось з ариХметикою не все гаразд у пана голови.
Відповісти
потрібно начальство в чергу поставити
Відповісти
нехай пікетують!
в них є ж достатня кількість людей!
перекриють дорогу для "позачерговиків" і не будуть таких пускати!!!!
Відповісти
Останні новини
Біля луцького заводу й досі кілометрові черги. ВІДЕО
27 листопад, 2013, 10:09