Голова Волиньради припустив, чому депутати проігнорували євросесію

Голова Волиньради припустив, чому депутати проігнорували євросесію
Більшість депутатів облради не приїхали на позачергову сесію, тому що вже голосували за звернення до Віктора Януковича про підтримку курсу на євроінтеграцію України і щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі, – каже голова Волинської облради Володимир Войтович.

Так він прокоментував «зрив» сесії, яка мала відбутися у четвер, 28 листопада, - пише прес-служба облради.

Володимир Войтович заявив, що позачергову сесію скликали на той день і той час, який вказала ініціативна група.
«Двадцять дев’ять депутатів поставили свої підписи під зверненням про скликання сесії. Я вчинив так, як вони захотіли. Але на час реєстрації було всього 27 депутатів», – зазначив Володимир Войтович.

«Коли виконавчий апарат запрошував депутатів на сесію, то звучало одне питання: «Для чого ми будемо їхати? Адже 13 листопада обласна рада одностайно прийняла рішення про підтримку курсу на євроінтеграцію України і щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі», – розповів голова облради.

Зважаючи на цю обставину, зізнається Володимир Войтович, було побоювання, що не всі обранці громади прибудуть на сесію.
«Місію, яку потрібно було виконати голові та виконавчому апарату виконано. Чому сесія не відбулася, потрібно питати в керівників фракцій та кожного депутата, який сьогодні не зареєструвався в сесійній залі», – додав голова.

При цьому Володимир Войтович вважає, що не варто робити трагедії із сьогоднішніх подій. «Є позиція Волинської обласної ради. Вона зафіксована в нашому рішенні від 13 листопада і викладена у нашому зверненні. Сьогодні наше звернення дублюють інші ради і міські, і обласні, і районні. Волинська обласна рада за євроінтеграцію!», – заявив Володимир Войтович.
Окрім цього, голова облради висловив свою думку і стосовно деяких гасел, які виголошувалися сьогодні в сесійній залі політиками та молодими людьми.

«Європа нас не чекає з гаслом «Смерть ворогам!». Якщо ми – цивілізована нація і відстоюємо свої права та державні інтереси, то повинні бути толерантними до усіх. Якщо ми будемо спонукати молодь вигукувати такі радикальні гасла на масових заходах, то приведемо Україну не в Європу, а у минуле – до нового диктаторського режиму. Організатори цих заходів повинні задуматися, якщо вони не безвідповідальні політики», – зазначив очільник представницької влади на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна було би це взяти до уваги, але ж всі одностайно не прийшли, - це шантаж і неповага до людей. Така Ради людям не потрібна, яка плює на майбутнє країни, на її молодь, тим паче студентів, - кращих серед кращих.
Відповісти
А як класно Башкаленко поступив - зі студентами на театральному кашу їв, а в сесійну залу не дійшов!
Відповісти
Він у Рівному на нараді!
http://www.voladm.gov.ua/index.php?option=com_k2&view=item&id=8412
Відповісти
яку мармизу відгодував!
Відповісти
:))капец, а це тут до чого! то, може, так вийшов кадр!
Відповісти
Нація цивілізована ,а от прихвостні від влади далекі від цивілізаціі ,корупція і власне збагачення в них на першому місці ,на народ ім плювати .
Відповісти
Володимир-Волинські не приїхали.бо вони в той час "про місто дбали і про громаду",і не треба їм політикою займатися!Їм до одного місця Європа їм і так добре.Дурний народ їх знову обере
Відповісти
Хтось сумнівається?
Відповісти
бородатого взяли на літак то він і постарався щоб сесіі не було.А войтович нехай мовчить.Трагедія почалась, як цю хлюпку вибрали головою.ви тільки подивіться на вимащений писок.
Відповісти
Типовий слизнячок педагогічного походження.Всі хто мав би бути елітою-у нас га....но !
Відповісти
а де ж був ецнутий Дуб за якого Цумань так голосував
Відповісти
Отямся,КНЯЖИЙ ГРАД,скільки можна голосувати за бандюків,аферистів і комсомольців!!!
Відповісти
ось так читаю всі ці коменти і висновок один - таку вашу націю з гаслами смерть ворогам, ЄС явно не чекає, бо у них і своїх вистачає так званих псевдо патріотів. Ви тут головне товчіться між собою а ЄС буде сміятись з клоунів як гузь і подібних йому.
Відповісти
Як це для чого, скільки людей вийшли на протести показати свою позицію, а ви як представники краю повинні були зібратись і показати свою позицію офіційно від всього населення краю що Волинська область проти такого рішення, а ви мудакі поховались по кущам, Ганьба Вам і вашим дітям
Відповісти
Саганюку - депутати Вірковський круглодобово виховує покинутих дітей в інтернаті ,Борбелюк круглодобово клепає ящики та відправляє до росії (незабуваючи при цьому оформити сотні тисяч "липового" ПДВ) ,Кошельник круглодобово торгує у своїх генделиках горілчаним сурогатом споюючи підростаюче покоління .
Відповісти
"от бачиш Данилич - правильно наша сильна команда сформована - господарники круглодобово трудяться - це вже люди нарешті замітили "
Відповісти
Останні новини
У Ковелі ‒ євромітинг. ФОТО
28 листопад, 2013, 17:32
Голова Волиньради припустив, чому депутати проігнорували євросесію
28 листопад, 2013, 17:11