Шоколад подешевшає через кризу в Європі

Шоколад подешевшає через кризу в Європі
Боргова криза в країнах єврозони стала однією з причин падіння світових цін на какао.

Європа, найбільший споживач какао-бобів, побоюючись рецесії в регіоні, різко знизила обсяг закупівель сировини для виробництва шоколаду, відзначає Lenta.ru з посиланням на Financial Times.

Як зазначає видання, 5 грудня контракти на какао укладалися за ціною в 1414 фунтів стерлінгів. Поточна ціна на какао-боби стала найнижчою з грудня 2008 року і на 42% впала порівняно з торішнім рівнем.

Наприкінці 2010-го – на початку 2011 року ціни на какао зросли до 33-річного максимуму на тлі політичної кризи в Кот-д'Івуарі – найбільшому у світі виробнику какао-бобів.

У січні поточного року країна припинила поставки какао-бобів та кави на світовий ринок, однак відновила їх у середині року.

До кінця 2011 року на падіння вартості какао вплинула не тільки боргова криза єврозони, а й повідомлення про рекордні врожаї в Кот-д'Івуарі і ще одному великому виробнику какао-бобів – Гані.

Ще в липні експерти говорили, що світ чекає дефіцит шоколаду.

Світове споживання шоколаду зростає, у той час як виробництво какао знижується, тому в 2011-2012 сільськогосподарському році на ринку, ймовірно, встановиться баланс попиту і пропозиції, а з наступного року світ може повернутися до дефіциту шоколаду, прогнозувала Міжнародна організація какао.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шоколад подешевшає через кризу в Європі
06 грудень, 2011, 14:40