На Євромайдані розгорнули національний прапор Білорусі. ФОТО. ВІДЕО

На Євромайдані розгорнули національний прапор Білорусі. ФОТО. ВІДЕО
На Євромайдані у центрі Києва відбулася акція солідарності із білоруськими патріотами в річницю силового розгону "Плошчы-2010".

Про це повідомляє "5 канал".

Три роки тому, 19 грудня 2010 року білоруські силовики жорстоко розігнали акцію протесту у центрі Мінська проти фальсифікації президентських виборів.Тоді постраждало близько 700 людей, 49 учасників були засуджені.

В пам'ять про цю дату білоруські та українські активісти розгорнули заборонений в Білорусі біло-червоно-білий національний прапор розміром 10 на 4 метри на київському Майдані Незалежності.
Фото зі сторінки @belpartisan
Фото зі сторінки @belpartisan


Потім мітингувальники вирушили колоною до посольства Республіки Білорусь, де висловили протест проти "режиму" Олександра Лукашенка.

«У нас є політв’язні. Ми протестуємо проти цього. Ми солідарні з ними. Свої вимоги ми несемо у посольство Білорусі. Вони, безумовно, знають, яка у нас влада, бо нічого випадкового не буває. Що наша влада – бандити, бо вони давно і послідовно порушують законодавство. Але ми все одно туди йдемо, щоб передати наші вимоги щодо визволення політичних в’язнів і проведення демократичних виборів у Білорусі», – заявив голова Руху солідарності «Разом» В’ячеслав Сівчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- коли такі як ти і твої "вожді" (азіров, янек) зникнуть з України - тоді і закінчиться
Відповісти
ну то давай скачи. Хто не скаче-той москаль!
Відповісти