У Луцьку в день народження Бандери співали, молилися і говорили про модернізованих ворогів. ФОТО

У Луцьку в день народження Бандери співали, молилися і говорили про модернізованих ворогів. ФОТО
У Луцьку відбувся мітинг з нагоди дня народження Степана Бандери.

Урочистості відбулися 1 січня на майдані біля РАЦСу, біля постаменту, де буде встановлений пам’ятник провіднику.

Голова Братства вояків ОУН-УПА Василь Кушнір зазначив, що цього року святкується 105-річчя з дня народження Бандери.

За його словами, у 2014 році таки встановлять пам’ятник провіднику ОУН у Луцьку.

Під час вшанування до постаменту поклали квіти, а священики прочитали молитву.

По тому присутні співали постанських пісень.

Як зазначив голова волинського осередку ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт, ім'я Степана Бандери стало символом боротьби за українську державність, «символом нескореності та незламності, віри та послідовності». Він заявив, що приклад Бандери став зразковим для молоді тих часів.

Депутат-свободівець Волинської обласної ради Святослав Боруцький вважає, що приклад Бандери актуальний і нині.

«Вороги не зникли, вони просто набрали іншої форми, модернізувалися і роблять все, щоб знищити Україну, українців. Сьогодні не стріляють, але сьогодні ллється кров. Поки живе пам’ять, ми повинні не допустити цього», - зазначив Боруцький.

Екс-голова волинського крайового осередку Народного руху України Володимир Банада заявив, що такі постаті як Бандера слід вшановувати на всеукраїнському рівні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Бандера
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 60
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коментарі відсутні,ще ідола нема,а вже до постаменту хрестяться.
Відповісти
Хрестяться, бо моляться і читають Отченаш
Відповісти
Гарний пам"ятник... Трамплін називається.
Відповісти
руснявих швинюк запускати будем в страну алєнію
Відповісти
100% вони з тим памятником біля рагсу тих хто навіть байдкже ставився до політики Бандери переведуть в .його противників....
Відповісти
кого моляться?
Відповісти
Болвана вована давно. а камуняцькі падли ще повітря портять
Відповісти
Як праві були наші діди..для кожного камуняки найдеться персональна гілляка
Відповісти
"Гілляка" для комуняк? - та це для них дуже легка кара - з гих живцем треба здирати шкіру, різати їх, а рани посипати сіллю, варити повільно в смолі, щоб їхні крики та лемент був чути на усю Україну, на весь світ
Відповісти
...скотобаза, власноруч буду варити! І дітей твоїх в Стиру топити! А діда твого - застранця фишистського, якшо ше живе кодло, то різати і так шоб хоча б у львові чули шо Волинь не з вами покидіки історії!
Відповісти
РЕСПЕКТ!
Відповісти
і трохи назбиралось тих придурків нехай ще гітлеру памятки поставлять найшли мені героя
Відповісти
А що ж не скинетесь на пам'ятник своєму "герою". Чекаєте на гроші від "злочинної" влади? Стидоба!!
Відповісти
Ракету на цих придурків і стане легше жити іншим!!!!!!!
Відповісти
ригонали і яник, чули? що вам готують;)
Відповісти
"Гілляка" для комуняк? - та це для них дуже легка кара - з гих живцем треба здирати шкіру, різати їх, а рани посипати сіллю, варити повільно в смолі, щоб їхні крики та лемент був чути на усю Україну, на весь світ - пише "волинянин"
ось вірний син бандерівських ідей. такий з задоволенням буде катувати малих дітей та вагітних жінок, а потім розкажуть шо то діло рук НКВД
Відповісти
це діагноз, що тут стажеш! давай гнати на тих, хто Україні хотів свободу здобути -- і прославляти тих, хто по таборах половину укр. населення замордував і знищив.
Відповісти
як би не Бендера, давно вже би всім прийшло покращення)
Відповісти
Очоливши Крайову экзекутиву ОУН на західно-українських землях ("экзекутива" - це щось начебто підпільного виконкому), Степан Бандера, у той час ще студент Львівського політехнічного університету, почав свою діяльність у якості "вождя" з організації вбивства директора української гімназії у Львові - Бабія. Той привселюдно висловлювався в навчальному закладі, який очолював, проти терору як методу політичної боротьби і закликав гімназистів не піддаватися на пропаганду прихильників подібних методів. Але Бандера розраховував, насамперед, на недосвідчену й гарячу молодь. Тому, за його наказом, директора гімназії було убито 25 липня 1934 року бойовиком Михайлом Царем. Убитий педагог був колишнім сотником Галицької армії. Коли Бандера був ще хлопчиськом, Іван Бабій із зброєю в руках воював за незалежність і соборність України під час "визвольних змагань" 1918-1920 років. Але воював як солдат, а не як бандит. У момент загибелі йому був 41 рік. Із цієї пролитої української крові почався шлях Степана Бандери в українську історію.
Відповісти
Бандера потрапив до концтабору не за те, що не був нацистом. Був! А за те, що 1. В липні 41 го спробував нахабно привласнити владу, яку відвоювали в червоних не його бійці, а німецькі солдати. Крадіїв завжди карають! 2. За те, що організував просто на мітінгу вбивство двох видатних мельніківців, які теж прислуговували німцям. І взагалі - масові вбивства таких же націків - мельніківців чітко доводять, що окрім особистої безмежної, "страшної" влади Вашого куміра ніколи ніщо не цікавило . Тож даремно лоба б"єте перед його світлинами....
Відповісти
це ваша така версія? Ідіть краще проспіться...
Відповісти
Пустовит як и фарион комуняки перекрасились замполит все життя балотувався на вокзале вид комуняк програв лицемеры смих
Відповісти
Не густо прий
Відповісти
Бандера та інші очільники ОУН повністю прийняли нацистську ідеологію і добровільно пішли на службу до Гітлера. Те, що Бандера був агентом Абверу, а Шухевич носив гауптманські погони і командував батальйоном - факт. Бандеру німці використовували, а коли він став непотрібний, почав плутатись під ногами і виявляти непомірні амбіції, його кинули в концтабір. Коли змінилась ситуація - випустили. А його брата, до речі, в концтаборі польські в"язні забили. За все хороше, що бандерівці зробили до війни...
Відповісти
тільки заради УКРАЇНИ!
Відповісти
Не густо прийшло прихильників, тай тим вже пора готуватись до зустрічі зі своїм вождем! На пам*ятник їм прийдеться збирати ще років з 25 (якщо до того часу хтось буде пам*ятати про нього)! У волинян пам*ять ще не перейшла в маразм (як у де-кого!) і всі "добрі діла" бандерівців не зтерлися у їх пам*яті, колодязі з кров*ю безневинних жертв - нагадують і волають: люди будьте пильними,націонал-фашизм піднімає голову знову!
Відповісти
дуже рекомендую прочитати книгу А. Кокотюха "Червоний". багато ще сторінок історії покритих брехнею, але воїни УПА були герої -- це факт.
Відповісти
Герої???Вбиваючи свій народ вони були герої?Німці до речі не вважали УПА військом(почитайте документи вермахту).Гімлер з призирством називав УПА щурячим військом і військом зрадників.Читайте історичні німецькі документи того часу.
Відповісти
В ЄВРОПУ БЕЗ СВОЛОТІВСЬКИХ ФАШИСТІВ!!!
Відповісти
Ото "завелась" комуняцька сволота. Аж захлинається від злоби. А про Гузя чому жодного слова ? Чи вам всеодно кого, аби лишень влада шмат гнилої костомахи кинула... Які все знайомі "обличчя", та і слова тіж самі день у день. Попросіться у влади на якесь "підвищення кваліфікації", у Крим, чи Сєвєродонєцк.
Відповісти
Як би би Бандера побачив Пустовіта чи Григоренка- цих сучасних депутатів-дерибанщиків Луцької землі, огидних кар'єристів він би стріляв.
Це точно. Лицемірні ПАСКУДИ!!!
Відповісти
Це і є модернізовані вороги!
Відповісти
у "любителя" котиків - в межах статистичної похибки І в минулому році було стільки ж..
Відповісти
Не за таку Україну лицемірну боровся Бандера.
Не ті у них ідеали.
Відповісти
Рукавиці не зняли, бояться щоб руки не померзли.
Відповісти
Володя Бутгусаим одне лице з боруцьким
Відповісти
Для Антибандерлога.В Європу треба йти без таких йолопів як ти.І якби таких в Україні було менше, українці давно вже мали б такий рівень розитку суспільства, як у Польщі, Чехії, країнах Прибалтики!
Відповісти
Скажу просто по-людські, без особливого заглиблення в історію.
По-перше, як сам бандера так і його ідея не такі вже й погані, оскільки, особисто я, не бачу нічого соромного чи поганого в тому, що люди боряться за незалежність своєї країни. Те, що вони здобули (по факту, нічого) це вже зовсім інша справа. Саме це націоналістам потрібно визнати. Бандера не добився нічого, хоча задумки були хорошими.
По-друге, ті, хто себе іменував ОУН-УПА жодного відношення до ідей Бандери як і до нього самого не мають, і це націоналістам теж треба визнати. ОУН-УПА це просто банда "розбійників з великої дороги", які не гребували нічим, маю на увазі грабежі власного народу, нерідко і вбивства. Зараз почнуть казати, що це були переодягнені НКВС. Але задумайтесь просто логічно, ви живете в селі з конкретною людиною, яку вже давно знаєте. Приходять в село німці або комуністи і ця конкретна, добре відома вам особа тікає в ліс, а потім з"являється і кличе себе вояком ОУН. До чого тут НКВС?
По-третє, стосовно пам"ятника Бандері в Луцьку. Луцьк, від давна спокійне і миролюбне місто. Більшість громади проти цього пам"ятника, бо він несе резонанс. А з думкою громади варто рахуватись. Бо навіть якщо його колись і встановлять, в чому я дуже сумніваюсь, шановні представники націонал-соціалістичних партій задовбуться його відмивати від фаласів, нецензурних висловів і всього іншого.
По-четверте, тут вже питання риторичне. Невже більше не знайшлось місця для пам"ятника Бандері? Невже в міських парках не вистачає площадок для встановлення цього монумента?
І по-п"яте, погоджусь з одним з коментаторів, який коментував вище. Чому представники відповідних організацій і партій не зберуться і не встановлять монумент власними коштами?

В мене все.
Відповісти
Адекватний коментар із адекватними аргументами.

Погоджуюсь практично із всім крім того, що "ОУН-УПА жодного відношення до ідей Бандери не мають". МАЮТЬ. Це факт.
Але на рахунок того, що той же селянин приходив потім в село... - армія це велике обєднання людей в сіх перевірити не можливо, тому покидьки, злодії і погані люди були скрізь (і надалі є)
Відповісти
Нажаль, Бандера закінчив своє життя не в лісі, не в полі, а в Німеччині. А у зв"язку з цим, гріш-ціна його "героїзму". Тому, важко тепер твердо бути переконаним в героїзмі цієї особи.
Якби зараз почали розганяти євромайдан, а представники опозиції, на цей період, повтікали б в Німеччину, - популярності і героїзму їм би цей вчинок не додав.
Відповісти
По другому абзацу - повністю згідний.
Саме тому і не ходив на Луцький майдан, бо там "випливли" політики... Тим більше які вже були так чи інакше при владі.
Відповісти
Пустовіт і Григоренко - дешеві люди. Сьогодні вклоняються Бандері, бо це в тренді, а завтра і Гітлеру вклонятимуться, якщо кон'юнктура буде. Ось вам і весь патріотизм...
Відповісти
До цієї статті підійде цитата "ніщо так не псує музику, як її фанати". Більшість, а може і всі "депутати" фарбують свої стяги лише у ті кольори у які фарбувати вигідно! Все залежить від кон'юнктури, як Вася згадував . . .
Відповісти
Нащадки чекістів б'ються макітрами о стіну, довбають по клаві, а на вулицю вийти бздять.
Відповісти
Згоден з Правда:-"Очоливши Крайову экзекутиву ОУН на західно-українських землях ("экзекутива" - це щось начебто підпільного виконкому), Степан Бандера, у той час ще студент Львівського політехнічного університету, почав свою діяльність у якості "вождя" з організації вбивства директора української гімназії у Львові - Бабія."-Як казав сам Бандера він дав наказ вбити Бабія тому що той співпрацював з поляками:)Насправді українці з великими труднощами(при підтримці української церкви) відкрили єдину у Львові українську гімназію,де діти могли вчити рідну мову та культуру свого народу.Полякам вона була як кістка в горлі і вони хапалися за усі предлоги щоб її закрити.Знаючи те,Бабій робив все можливе щоб ЄДИНА УКРАЇНСЬКА ГІМНАЗІЯ не була закрита.Бандера і його побратими підкидали листівки в гімназію антипольського змісту де призивали(в львівському музеї вони є) дітей к революційній діяльності та знищенню поляків.Бабія неодноразово викликали в польську поліцію і попереджали,що закриють гімназію,а дітей і їх батьків та викладачів в кого знайдуть листівки можуть посадити до тюрми.Тому Бабій неодноразово звертався до представників ОУН щоб дітей-гімназистів залишили в спокої.Також Бабій прекрасно розумів що серед тих розповсюджувачів революційної оунівської літератури є провокатори з польської поліції які роблять усе щоб гімназію закрили.От Бандера з дружками і вирішили знищити Бабія.Але не рощитали того,що уся Галичіна стане проти них.Після вбивства Бабія лише втручання митрополита Галицького Андрія Шептицького врятувало українську гімназію від закриття.Сам Шептицький після вбивства Бабія писав: "Немає ні одного батька ні матері, які б не проклинали провідників,що зводять молодь на бездоріжжя злочину.Якщо хочете зрадливо вбивати тих, що протиставляються вашій роботі, прийдеться убивати вам всіх вчителів і професорів, що працюють для української молоді, всіх батьків і матерей українських дітей, усіх настоятелів і провідників українських виховних інституцій, всіх політиків і громадських діячів.Убивці кращих людей української нації безпечно сидячи за границею краю, вживають наших дітей до убивства їх батьків, а САМІ В БЕЗІМЕННІЙ АВРЕОЛІ ГЕРОЙСТВА ТІШАТЬСЯ ВИГІДНИМ ЖИТТЯМ, СТЯГАЮЧИ ЖЕРТВИ ЗАГРАНИЧНИХ ПАТРІОТІВ, ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ НАРОДУ, КОТРОГО ДОБРО НИЩАТЬ".
Відповісти
кому ви це пишете? це ж тупа бидломаса, яка не спроможна елементарно мислити і оцінювати історичні факти
Відповісти
Цим нацикам не сидно з року врік до кубика бетону приходити і тим самим визнавати які вони нездари, нероби, невдахи які навіть свому вождю за 22 роки памятника поставити не можуть.)Хто винен? напевно злочинна влада)
Відповісти
Клоуни но це скрро пройдет побачите
Відповісти
сруін ужє нє вєрнуть..
Відповісти
вастановим страну сруін
Відповісти
Митрополит Андрій Шептицький зробив для української незалежності і української культури більше ніж 10 Бандер разом взятих(почитайте історію).Але йому чомусь памятника у Львові так поставити і не спромоглись:)А знаєте чому?Бо він вчив людей жити в мирі і не вбивати власний народ в угоду дядям з за кордону.Вчив цінувати власну культуру.Казав,що тільки досвідчена нація досягне величі.А чому вчив Бандера?Вбивати усіх хто за його думкою не такий як він.Вбивати таких самих українців.На його руках кров власного народу.Він сміливо може стояти в одному строю з Сталіним,Гітлером і єже з ними.
Відповісти
Шептицький велика людина.Бандера також велика людина.Україна має багато ще невшановаих належним чином таких людей.а той брєд що ти та другі чекісти та чекісткині,від гани герман до троля закінченого луганського несете,те моделювання якогось нового не тутешнього світу то надгробний памятник людському розуму та совісті..в вас те все асобе ,радянське.про відношення митрополита до визвольних змагань раджу всім прочитати хоть через гугл.навіть савєтскі дяді бачили в ньому їх невідємну частину.."яна" чи правільніше "яник новий" находу брєд строчить..розраховує на вашу юність та звязанні з нею можливі певні прогалини в знаннях.
Відповісти
тобі конанович то розказав, я б з вами посперечалася,але хіба можна сперечатися з дурнем що навіть не знає власної історії?Ви краще бігайте по проплачених майданах,кричіть геть усіх,збирайтесь у стада і мігруйте на захід.Там вже вас чекають як рабів на посади посудомийок,прибиральників,повій і тп.
Відповісти
Це якась пародія.Люди моляться каменюці.
Відповісти
"східной украіни" АБО ПРОСТО САВЄТСКІХ ЗАЛИШКІВ в фаворі жіночі ніки?а якже страшна небезпека садомітів?
Відповісти
бандера поц!
Відповісти
Очоливши Крайову экзекутиву ОУН на західно-українських землях ("экзекутива" - це щось начебто підпільного виконкому), Степан Бандера, у той час ще студент Львівського політехнічного університету, почав свою діяльність у якості "вождя" з організації вбивства директора української гімназії у Львові - Бабія. Той привселюдно висловлювався в навчальному закладі, який очолював, проти терору як методу політичної боротьби і закликав гімназистів не піддаватися на пропаганду прихильників подібних методів. Але Бандера розраховував, насамперед, на недосвідчену й гарячу молодь. Тому, за його наказом, директора гімназії було убито 25 липня 1934 року бойовиком Михайлом Царем. Убитий педагог був колишнім сотником Галицької армії. Коли Бандера був ще хлопчиськом, Іван Бабій із зброєю в руках воював за незалежність і соборність України під час "визвольних змагань" 1918-1920 років. Але воював як солдат, а не як бандит. У момент загибелі йому був 41 рік. Із цієї пролитої української крові почався шлях Степана Бандери в українську історію.
Відповісти
...до речі у проклятого північного сусіда за даними української статистики наймитствують десь біля 3 млн. українців, в одній тількі Москві в якості "підніжки, грязі" (як писав Кобзар) на чорнових, некваліфікованих роботах працює 1 млн. щирого українства... Отож, якщо ти український патріот, то мусіш працювати на економіку інших держав. Слава героям!
Відповісти
схоже мая на стакані-тааакі синці під очима....
Відповісти
то ти.стильний..
Відповісти
Останні новини
У Луцьку в день народження Бандери співали, молилися і говорили про модернізованих ворогів. ФОТО
01 січень, 2014, 17:25