«Вітіну тисячу» отримають 5,4 млн українців, - Акімова

«Вітіну тисячу» отримають 5,4 млн українців, - Акімова
Уряд зобов’язався повернути майже 5,4 мільйона українців по 1 тисячі гривень їхніх вкладів у колишньому Ощадбанку СРСР – «Вітіну тисячу», названу за аналогією з «Юліною тисячею», планують віддати кожному до кінця 2012 року.

Про це на прес-конференції повідомила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, - інформує ICTV.

«5,4 мільйона людей - це люди, які свого часу не отримали цю компенсацію», - сказала вона.

Акімова зазначила, що на виплату компенсацій знадобиться близько 6 мільярдів гривень.

Також в Адміністрації глави держави очікують, що «нові соціальні ініціативи Президента» спровокують зростання інфляції на рівні 1-1,5%.

За її словами, підвищення соціальних виплат, обіцяне Президентом, торкнеться, в основному, незаможних верств населення, які живуть на кошти, що не досягають мінімальної заробітної плати.

Таким чином, як зазначила Акімова, додаткові кошти будуть витрачені, в основному на продукти харчування. А, за розрахунками Мінфіну і Нацбанку, рівень інфляційного тиску не перевищить 1-1,5%.

При цьому заступник голови АПУ підкреслила, що подібні виплати також не спровокують істотного підвищення інфляційних очікувань.

Нагадаємо, 7 березня Президент Віктор Янукович, виступаючи на засіданні Кабміну заявив, що Україна з 1 червня і до кінця 2012 року поверне внески громадян в Ощадбанку СРСР.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Вітіну тисячу» отримають 5,4 млн українців, - Акімова
12 березень, 2012, 14:03