Луцьких ВВшників зупинила міліція, конвой Автомайдану блокували. ДОПОВНЕНО

Луцьких ВВшників зупинила міліція, конвой Автомайдану блокували. ДОПОВНЕНО
Оновлено о 19:14
Три автобуси з солдатами внутрішніх військ, які в ніч на понеділок, 20 січня вирушили на Київ, а потім активістами Автомайдану були заблоковані і змушені повертатися у Луцьк, зупинила міліція в районі села Довжиця Маневицького району.

Нагадаємо, після чисельних переслідувань активісти Автомайдану все ж змусили автобуси з військами повернути назад до Луцька.

Утім приблизно о 18:З0 у селі Довжиця Маневицького району автобуси з солдатами, яких супроводжували машини Автомайдану, зупинилися: автомобілі Державтоінспекції намагалися відділити Автомайдан від автобусів, і колона врешті зупинилася.

Міліція «відсікла» автомайданівців від автобусів з солдатами. Очевидно, мають намір повертати автобуси знову до Києва – інформує репортер ВолиньPоst з місця події.

Активістка Євромайдану Майя Москвич у коментарі ВолиньPost закликала усіх, кому не байдужа доля протестувальників у Києві, прямувати у село Довжиця, аби не дати міліціонерам повернути автобусами з внутрішніми військами назад у бік Києва.

Як повідомляють активісти Євромайдану, з Луцька на підтримку Автомайдану виїхала колона машин.

Наразі активісти Автомайдану агітують водіїв авто, які проїздять повз колону, долучатися до блокування автобусів з військами, аби не пустити їх на Київ.

Як повідомив репортер ВолиньPost, маневр ДАІ був схожий на сплановану спробу "відсікти" автобуси з солдатами від Автомайдану і допомогти їм відірватися, аби згодом розвернутися і їхати на Київ. Принаймні машини ДАІ пробували відрізати "конвой" Автомайдану від автобусів, проте, очевидно, їм завадили ті машини Автомайдану, які їхали перед автобусами.

Про те, що командири автобусів з "вв-шниками" мали намір повертати на Київ, свідчить і той факт, що у автобусах військові вивчали топографічні карти: очевидно шукали альтернативні шляхи до столиці, припускають автомайданівці.

Хоча, як зазначає репортер ВолиньPost, перед тим автомайданівці і командир підрозділів внутрішніх військ домовилися, що автобуси з солдатами повертаються до Луцька.

О 19:05 стало відомо, що до місця блокування на підтримку Автомайдану приїхало кілька машин з Маневич.

19:14
Заступник начальника обласного управління МВС Олександр Никитюк, присутній на місці, повідомив репортеру ВолиньPost: колона солдат не планує розвертатися у бік Києва. Всього лиш ...будуть розгортати польову кухню, аби погодувати солдат, які в дорозі - майже добу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці волиняни. Гордий за вас.
Відповісти
О наш колишній начальник мєсних мєнтів всплив, друг Саганюка.
Відповісти
Ви, що вже геть здуріли? "...Державтоінспеції...", "щупинилася", "...протестантів..."!
Відповісти
Майдан стоит, как неотвратимая, неизбежная гильотина народного протеста над режимом Януковича! И никаким беркутом от нее не защитишься. Это вопрос лишь времени.
Это важно! А еще важнее то, что Майдан – это не лагерь протеста в центре Киева – это протест и решимость в головах миллионов людей по всей стране!
Відповісти
Що за БРЄД !!!
До Луцька година їзди - а їм "...будуть розгортати польову кухню, аби погодувати солдат, які в дорозі - майже добу...".
Однозначко, як і з Василькова - будуть ПРОРИВАТИСЯ на Київ.
Відповісти
Терміново перепост!!!! Мені в 19-00 зателефонували що активність біля частини ВВ в Луцьку....Приїхавши туди отримав інформацію що поїдуть в сторону Маневич....Зараз за 10 км від Маневич (Яблунька) ВВ заблокувало місцеве населення...Але ніч і холод.....Тому хто може, має транспорт та друзів....не спіть...краще там подрімайте, сказавши що скінчився бензин, вмер акамулятор, застрягли в переметі....Але виїхати на бетонку до Києва не дайте!!! Дуже на всіх надіюсь!!!
Відповісти
Останні новини
Луцьких ВВшників зупинила міліція, конвой Автомайдану блокували. ДОПОВНЕНО
20 січень, 2014, 18:50