Українців хочуть змусити платити за нові упаковки продуктів

Українців хочуть змусити платити за нові упаковки продуктів
Верховна Рада хоче за додаткову плату запровадити нове маркування на упаковках продуктів: до маркування ГМО добавиться напис про вміст глютену.

Про це пише ТСН.

Глютен насправді є лише клейковиною – основним білком злакових. Вказана речовина може бути небезпечною, але тільки для тих людей, які хворі на целіакію (глютенову ентеропатію) – спадкову аутоімунну недугу.

Проте хворих з таким діагнозом в Україні за офіційними даними налічується трохи більше півтисячі людей.

Тим часом діабетиків в Україні в тисячу разів більше, але написи «без цукру», зауважує видання, на звичайних продуктах не думає ставити ніхто.

Якщо нова ініціатива депутатів знайде підтримку, то усім виробникам доведеться знайти кошти на додаткові дослідження в акредитованих лабораторіях та реєстрацію рецептури продуктів у Міністерстві охорони здоров'я.

Також компанії змушені будуть надрукувати нові упаковки. Враховуючи те, що етикетки зазвичай виготовляються на рік вперед величезними партіями, то їх передрук ляже на плечі кінцевих споживачів.

У компаніях вже підрахували: написи «без глютену» на кожній партії товару, підкріплені спеціальними лабораторними дослідженнями, обійдуться мінімум у додаткові 700-900 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк приберуть за 10 днів?
13 березень, 2012, 11:58
Українців хочуть змусити платити за нові упаковки продуктів
13 березень, 2012, 11:52