Заява про «Януковича-Христа» засмутила Волинську єпархію УПЦ МП

Заява про «Януковича-Христа» засмутила Волинську єпархію УПЦ МП
Репліка владики Павла (Лебедя), в якій він порівнює Януковича з Христом, була недоречною, ‒ заявив протоієрей Валентин Марчук.

У Волинській єпархії з подивом слухали виступ Митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя).

На думку голови інформаційно-просвітницького відділу протоієрея Валентина Марчука, такі заяви не додають плюсів церкві і подібні порівняння є недоречними. «Не варто було так говорити», ‒ зауважив протоієрей.

Валентин Марчук стверджує, що владика Павло не є уповноваженою особою, яка має право говорити від імені церкви.

Як відомо, намісник Києво-Печерської лаври 22 січня сказав на адресу Януковича: «Сьогодні ви несете важкий хрест і Церква з вами сьогодні до кінця, подібно до того, як Симон Киринейський допомагав нести хрест Христу на Голгофу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От воно що!!! - Він святий і блажений!!!
Тепер я розумію чому йому вінок на кладовищі дав по голові. - Це був знак всевишнього.
А пресвятий Павло-Леблять (з благословення якого з приміщень лікарні викинули хворих на СНІД) просто перший узрів німб над його головою.
Відповісти
Тут можна побачити інформацію про те, що насправді сказав владика Павел:
http://lavra.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=3014&Itemid=105
його слова, як і слід було гадати, до невпізнання перекрутили журналісти у пошуках сенсації. прикро, що отці критикують владику за те, чого він не говорив. але й не дивно: скоро до Лаври прибуває святиня. вітаю отця Павла з черговим випробуванням.
Відповісти
Суть прес-конференції стосуваласть не висловлення владики Павла, а полягала в тому, щоб розповісти про перенесення благодійного концерту і посилення молитви за спокій в державі.
http://volyn.church.ua/2014/01/23/mitropolit-nifont-zaklikaje-pravoslavnix-volinyan-posiliti-molitvi-za-mir-v-ukrajini/
У зв’язку із Днем жалоби, який згідно рішення Луцького міського голови Миколи Романюка був оголошений 23 січня в Луцьку, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, XX –й ювілейний різдвяний благодійний концерт перенесено на 4 лютого.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, позицію Церкви перед представниками регіональних ЗМІ озвучив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Розпочалас прес-конференція із хвилини мовчання, в пам’ять загиблих під час протистоянь на вул. Грушевського у Києві.

Священик вкотре наголосив, що позицією Предстоятеля УПЦ Митрополита Київськогоі і всієї України Володимира, усього священноначалія УПЦ є молитва за припинення ворожнечі і заклик до примирення між владою і опозицією.

«Зокрема, наш митрополит Ніфонт закликає усіх православних волинян посилити молитви за мир в Україні. Я сам був вчора на Майдані і був вражений тим, що побачив. Наші люди мають право відстоювати своє право жити у вільній державі. Але невтішно те, що це відбувається у такий спосіб. Церква поза політикою, і закликає і владу і опозицію сісти за стіл переговорів. І ми віримо, що в Державі буде спокій», – підкреслив отець Валентин.

«Те, що відбулось 22 січня не повинно відбуватись у цивілізованій європейській державі», – наголосив отець Валентин.

Він також проінформував, що 21 січня завдяки священнослужителям УПЦ на 22 години було припинено протистояння між співробітниками «Беркуту» та мітингувальниками.
Відповісти
Надіє писати можна будь що. Відео в студію або той аудіо файл. Всі і без ЗМІ знають, що собою представляє Павло і навіть без цього матеріалу. На сьогодні це ганьба і позор Церкви Православної!!! Особливо що творив цей "чудотворець іуда" коли Блаженнійший був на предсмерному одрі.
Відповісти
там є аудіозапис, дорогенький. справді, вір тепер тим журналістам:де вигідно - роздують, де не вигідно - зроблять вигляд, що не побачили. може пора перекваліфіковувати цю продажну професію, яка себе дискредитувала в пошуках сенсації? "Не свідчи неправдиво на ближнього свого" - каже девята заповідь.
Відповісти
Євгенію, не треба так про єпископа. я особисто і без аудіофайла з самого початку вірила, що тут наплутали. у браку інтелекту чи красномовності отця Павла ніяк не можна запідозрити. не міг, просто не міг він того сказати.
Відповісти
Іуда а не Христос
Відповісти
дякую отцю Валентину за більш докладну та виважену інформацію!
....................................
http://molodost.in.ua/news/2369/
молитва за мир в Україні.
Відповісти
Монахи і свящнники Києва, ризикуючи собою, моляться про мир.
відео тут
http://desyatynniy.org/ru/press-about-us/2014/01/24/%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%86%D1%8B
Мы убогие монахи Десятинного монастыря, знающие силу молитвы, и потому ставшие на молитвенное стояние между противоборствующими сторонами братоубийственного конфликта, свидетельствуем о том, что там с нами, был невидимо сам Господь и Спаситель наш Иисус Христос и Его Пречистая Матерь Пресвятая Богородица.
Это понимали, ощущали и чувствовали все те, кто не побоялся стать с нами плечом к плечу там на молитву.
Господь остановил на время братоубийственное противостояние.
Дорогие братья и сестры! Только молитва является сегодня залогом благополучия и уверенности в завтрашнем дне. Залогом того, что не будет больше убитых и раненных, не будет ненависти и зла в сердцах людей. Залогом приобщения к главному и вечному. Спасению души каждого человека.
Будем молить и просить Господа остановить кровавый конфликт через взаимное прощение ради Мирного будущего Украины.
Милостей Божией бездна и нет ей числа!
Иеромонах Мелхиседек, монах Гавриил, монах Ефрем.
Киев, 25 января 2014 года.
Відповісти
всі ви канонічні прислужники Москви
Відповісти
Отець Валентин сміливіше висловлюйте свої думки, Павло всіх не буде клясти, може Бога побоїться.
Відповісти
какой же ты протоиерей если не знаешь что каждый человек несет свой крест по жизни. и нечего учить митрополита как ему сказать. целуйте друг друга в зад иуды западенские.
Відповісти
Останні новини
Заява про «Януковича-Христа» засмутила Волинську єпархію УПЦ МП
23 січень, 2014, 14:28