Через смерті в Києві звільнився почесний консул України в Познані

Через смерті в Києві звільнився почесний консул України в Познані
Почесний консул України в польському місті Познань Вітольд Хоровський написав заяву про відставу.

Він вважає, що українське суспільство має право на демократичні вибори, і вважає неприйнятною смерть людей у Києві, а також введення законів, що обмежують демократичні права, - пише Дзеркало тижня.

Йдучи зі своєї посади, Хоровський підкреслив, що не сприймає вбивств демонстрантів і введення законів про диктатуру.

"Моє рішення має особистий характер і пов'язане з позавчорашніми подіями у Києві. Ситуація вийшла за рамки, в яких я був готовий виконувати консульську місію в Познані. Користуючись нагодою, я хотів би також чітко підкреслити, що моє рішення не пов'язане з політичними симпатіями або переговорами уряду України з Європейським союзом. Але я вважаю, що українське суспільство має повне право на демократичні вибори і політичні симпатії. Я також вважаю, що смерть кількох людей у Києві, а також введення законів, які різко обмежують демократичні права, не залишають мені іншого вибору", - заявив почесний консул України в Познані.

Нагадаємо, також подав у відставку багаторічний почесний консул України в Люксембурзі Клод Раду. Він заявив, що протестує проти репресивної політики української влади.

"Коли снайпери влаштовують полювання на демонстрантів, коли людей вбивають за вираження своєї думки, це диктатура", - заявив Раду.

Клод Раду був почесним консулом України у Люксембурзі, починаючи з 1995 року. У четвер, 23 січня, він повідомив міністру закордонних справ Люксембургу і міністерству закордонних справ України, що йде з цієї посади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через смерті в Києві звільнився почесний консул України в Познані
24 січень, 2014, 16:59