Ухвала суду, яка «звільнила» луцьких євромайданівців

Ухвала суду, яка «звільнила» луцьких євромайданівців
Луцький міськрайонний суд виніс рішення про закриття кримінальних проваджень щодо шести учасників місцевого Євромайдану.

Таке рішення служителі Феміди ухвалили 25 січня, - повідомили у прес-службі Євромайдану.

Як відомо, після розгону Євромайдану в Києві 30 листопада в Луцьку відбулись кількатисячні мітинги в знак протесту.

Також відбувалося пікетування приміщення облдержадміністрації, під час якого протестувальники намагалися заблокувати входи до приміщення ОДА, але їм завадили правоохоронці. Шістьох учасників луцького Євромайдану підозрювали у закликах до дій, що загрожують громадському порядку, хуліганстві та захопленні державних або громадських будівель чи споруд.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ЗВИНУВАЧЕННЯ ЄВРОМАЙДАНІВЦІВ

Клопотання сторін захисту та обвинувачення стосувалися застосування Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

З боку захисту було подано клопотання про те, аби закрити справу у зв’язку з відсутністю у події складу злочину. Прокурор подав клопотання про те, аби звільнити учасників від кримінальної відповідальності, а після того закрити справи.

Таким чином, суд ухвалив звільнити від кримінальної відповідальності Богдана Шибу, Ігоря Гузя, Володимира Бондаря, Майю Москвич, Сергія Григоренка та Миколу Собуцького і закрити проти них кримінальні провадження, а запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання – скасувати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я думаю шановні пани опозиціонери будуть проти адже зміни в цей закони були проголосовані руками на скандальній сесії верховної ради ;) а наші ж опозиціронери ПОСЛІДОВні у них нема подвіних стандартів що те що нам добре визнаємо а інше ні :))))
Відповісти
Нічого страшного, ще попадуть під серйознішу статтю...
Відповісти
Останні новини
Ухвала суду, яка «звільнила» луцьких євромайданівців
27 січень, 2014, 17:35