Ковельська міськрада закликала СБУ шукати зниклих євромайданівців. ФОТО. ВІДЕО

Ковельська міськрада закликала СБУ шукати зниклих євромайданівців. ФОТО. ВІДЕО
Ковельська міська рада підтримала звернення до силових структур, щоб ті оперативніше розслідували зникнення мітингувальників.

Рішення ухвалили одноголосно під час сесії міськради у четвер, 30 січня.

Звернення депутати підтримали після візиту волинського Автомайдану в Ковель. Лідери автомайданівців Сергій Поха та Володимир Пащенко виступили перед присутніми.

Проект звернення поставили у порядок денний з ініціативи депутата фракції ВО «Батьківщина» Віри Федосюк. У його тексті йдеться:

«Заслухавши звернення учасників автомайдану, зважаючи на постійні повідомлення в ЗМІ про зникнення і побиття людей у Києві та інших містах України, спалення автомобілів, знущання над українськими громадянами представниками «Беркуту» та інших силових підрозділів правопорядку, вимагаємо вжити невідкладних заходів щодо призупинення неправомірних дій проти громадян України та їх майна…

Сам автомайдан став чи не найголовнішою мішенню для бандитів…

Звертаємося до Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України розпочати активну роботу щодо розшуку зниклих людей та про хід розслідування постійно інформувати громадськість…».


Таке звернення депутати та присутні в залі громадські активісти підтримали одноголосно. Двоє депутатів від Партії регіонів у міськраді на засіданні були відсутні.


Схвалив документ також ковельський міський голова Олег Кіндер. «Дякую за позицію, дякую за підтримку Ковельської міської ради», - зазначив він.

Також посадовець звернувся до автомайдаінців: «Шановні учасники автомайдану, ми дякуємо за те, що ви до нас завітали. Ви бачите, всі одноголосно підтримали дане звернення, у нас всіх серце кров’ю обливається, коли є повідомлення про спалені машини, про зниклих людей, так не може бути в правовій державі», - заявив Кіндер.

За його словами, потрібно пишатися тим, що ковельських правоохоронців не відправляли у Київ для участі у силових протистояннях.


«Слава богу, в нас в місті Ковелі абсолютно все спокійно… до нашої честі, ні один міліціянт не поїхав в Київ, сьогодні достатньо багато роботи на наших теренах. Пропонували правоохоронцям їхати за гроші, але вони відмовилися. Якщо хтось і поїхав, це на їхній совісті, це їхня позиція», - пояснив мер.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельська міськрада закликала СБУ шукати зниклих євромайданівців. ФОТО. ВІДЕО
30 січень, 2014, 17:21