Бійці внутрішніх військ мерзнуть і хочуть додому, ‒ екс-ВВшник. ВІДЕО

Бійці внутрішніх військ мерзнуть і хочуть додому, ‒ екс-ВВшник. ВІДЕО
Колишній службовець внутрішніх військ розповів про те, в яких умовах доводиться служити на Грушевського бійцям внутрішніх військ.

Там, в основному, ‒ молоді парубки, щойно покликані до ВВ, стоять на холоді, голодні й без зв’язку із зовнішнім світом, ‒ пише Дзеркало тижня.

За його словами, він зміг зв’язатися з одним із офіцерів ВВ, якого задіяли для охорони урядового кварталу, ‒ зі звичайними хлопцями зв’язку немає, у них ще два місяці тому відібрали всі мобільні телефони. І, в принципі, у солдатів немає взагалі ніякого зв’язку із зовнішнім світом ‒ їм показують тільки один державний канал. Годують раз на добу. Якщо пощастить ‒ два рази.

Колишній боєць ВВ каже, що значна частина військовослужбовців, які фактично цілодобово стоять на Грушевського, без найменшого руху і чашки гарячого чаю для зігріву, потрапляють у госпіталі не через травми, завдані протестувальниками, а через переохолодження. Адже вони сплять ось уже два місяці на холодній підлозі в коридорах адмінбудинків, на протязі. У них немає змінної форми. Як стоять на Грушевського, так потім і лежать в повній амуніції, без покривал і подушок.

При цьому екс-ВВшник закликає не сприймати однаково бійців внутрішніх військ, яких фактично використовують як «живе м’ясо», і бійців «Беркута». За його словами, другі перебувають у набагато кращих умовах ‒ у них є можливість випити гарячого чаю або кави, харчування також значно краще. Окрім того, саме «беркутівці» застосовують силу, іноді необґрунтовано надмірну, до протестувальників.


Окрім того, одна з матерів солдатів-ВВшників також розповіла, в яких умовах доводиться служити молодим хлопцям, які практично рік тому були покликані у внутрішні війська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Згадую свою службу в ЗСУ в якості "срочніка" і вірю...
Відповісти
Останні новини
Бійці внутрішніх військ мерзнуть і хочуть додому, ‒ екс-ВВшник. ВІДЕО
31 січень, 2014, 12:03