Активісти луцького Майдану попросили в Євросоюзу санкцій проти «репресантів». ФОТО

Активісти луцького Майдану попросили в Євросоюзу санкцій проти «репресантів». ФОТО
Учасники Євромайдану прийшли до Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку прохати про введення санкцій волинським посадовцям, які, на думку активістів, є «натхненниками політичних переслідувань на Волині».

Захід відбувся під стінами польського консульства у середу, 12 лютого.

Учасниками акції, яка, до слова, не була багаточисельною, стали, зокрема, активісти, проти яких уже порушували кримінальне провадження за пікетування будівлі Волинської ОДА у грудні минулого року, – Богдан Шиба, Володимир Бондар, Ігор Гузь, Майя Москвич.

Активісти пояснили польському консулу Кшиштофу Савіцькі, який вийшов поспілкуватися з присутніми на акції, що на Волині почався новий етап політичних репресій проти учасників Євромайдану на Волині.

Зокрема, вже відкрили три кримінальні провадження щодо справ за заявою депутата Волиньради Надії Григоли, економічного бойкоту бізнесу представників Партії регіонів, а також - справа проти учасників луцького Автомайдану за блокування автомобіля ДАІ під час чергової акції протесту, що відбулася у неділю, 9 лютого.

Окрім того, Богдан Шиба розповів консулу й про те, що прокурор Вадим Приймачок під час брифінгу 11 лютого зазначив, що на території Волинської області діє група радикально налаштованих громадян, яка «пропагує культ насильства, розпалює ворожнечу на ґрунті політичних переконань та закликає громадян до непокори працівникам міліції».

Тобто, фактично, євромайданівців можуть називати «екстремістами».

Причини звернення до польського консульства активісти вказали у відповідному звернені, під яким учасники акції і підписалися.



Тож, у зв’язку з тим, що на Волині відбуваються переслідування майданівців, Євросоюз через консульство Польщі у Луцьку і, відповідно, через МЗС Польщі, хочуть прохати ввести санкції, зокрема заборонити в’їзд волинським посадовцям і членам їхніх сімей до країн ЄС, а також арештувати майно цих посадовців на території Євросоюзу.

Так, персонами нон ґрата як основних «репресантів» попрохали визнати нового голову Волинської ОДА Олександра Башкаленка, екс-губернатора Волині Бориса Клімчука, прокурора Волині Андрія Параку та начальника УМВС Волині Олександра Терещука.

Як зазначив у відповідь Кшиштоф Савіцкі, він передасть звернення у МЗС Польщі і подякував активістам за розмову.

Нагадаємо, опозиційні депутати облради уже зверталися до консульства Польщі у Луцьку із аналогічним питанням. За словами активіста луцького Євромайдану, депутата облради від ВО «Батьківщина» Ігоря Гузя, про «долю» звернення треба запитати у представників консульства Польщі.

Утім, Кшиштоф Савіцкі попередив усі запитання журналістів, зазначивши, що це – не прес-конференція.

До слова, поблизу приміщення польського консульства знаходилися й правоохоронці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кшиштоф Савіцкій один з тих людей які викликають в мене повагу
Відповісти
Останні новини
Активісти луцького Майдану попросили в Євросоюзу санкцій проти «репресантів». ФОТО
12 лютий, 2014, 14:03