«Доктору Пі» дали 8 років

«Доктору Пі» дали 8 років
Медика Андрія Слюсарчука засудили до 8 років позбавлення волі.

Він вже заявив, що оскаржить вирок, оскільки не вважає себе винним, а обвинувальний висновок, на його думку, "побудовано на істерії", - пише Дзеркало тижня.

До восьми років позбавлення волі засудив Сихівський райсуд Львова Андрія Слюсарчука, відомого як "Доктор Пі". Відповідний вирок суд виніс під час засідання в п'ятницю, 14 лютого.

Суд визнав обвинуваченого винним у п'яти епізодів незаконної лікувальної діяльності, в двох епізодах вбивства з необережності - 52-річного Олександра Лозового та трирічного Данила Прокопчука з Тернопільської області.

Також Слюсарчука визнаний винним у використанні завідомо підроблених документів і в ряти епізодах заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство).

Крім того, суд задовольнив частину цивільних позовів потерпілих. Слюсарчука зобов'язали повернути кошти, які потерпілі заплатили йому за лікування - близько 40 тис дол.

Також підсудний зобов'язаний виплатити родині загиблого Лозового 70 тис. грн моральної компенсації, а ще чотирьом потерпілим - по 30 тис. грн кожному.

Представник державного обвинувачення, прокурор Олександр Прокопов вважає, що покарання для Слюсарчука відповідає тяжкості вчиненого ним. "Я задоволений вироком. На мою думку, покарання, визначений судом, відповідає тяжкості вчиненого Слюсарчука", - заявив Прокопов.

Також держобвинувач сказав, що буде підтримувати цю міру покарання у разі, якщо підсудний подасть апеляцію.

У той же час, адвокат "Доктора Пі" Роман Русенко повідомив, що захист обов'язково оскаржить вирок в апеляційному суді. На його думку, суд недостатньо вивчені деякі аспекти справи, зокрема, це стосується декількох експертиз, результати які не були прийняті до уваги судом.

Як повідомлялося, стосовно Слюсарчука львівська міліція порушила дві кримінальні справи - за підозрою в шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів.

Кримінальні справи проти Слюсарчука було порушено після публікацій восени 2011 року у львівській газеті "Експрес", журналісти якої в низці публікацій доводили, що у "Доктора Пі" немає медичної освіти, а дипломи про вищу освіту - фальшиві. Журналісти також заявили, що встановлені Слюсарчуком рекорди є шахрайством.

У квітні 2012 року з'явилася інформація, що в кримінальній справі Слюсарчука з'явилися нові, більш важкі статті: "умисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть" і "незаконна лікарська діяльність". В наслідок кваліфікація однією з них була змінена на "вбивство з необережності".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.