Депутати Волиньради відмовилися приймати бюджет

Депутати Волиньради відмовилися приймати бюджет
Для розгляду головного фінансового документу Волині потрібно скликати «бюджетну» сесію, – переконані більшість депутатів облради.

Питання бюджету обранці громади обговорили під час 23-ої позачергової сесії Волиньради у четвер, 20 лютого.

На розгляд депутатам запропонували питання, що стосуються призупинення процесу підготовки підписання угоди про Асоціацію з ЄС, звернення щодо суспільно-політичної ситуації в Україні, питань відставки Володимира Войтовича з посади голови облради та висловлення недовіри Борису Клімчуку на посаді голови Волинської ОДА (питання внесене ще в час роботи Клімчука на посаді - ред.), які ініціював депутат, голова фракції ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

Окрім того, було питання від депутата, голови фракції «Наша Україна» Сергія Слабенка, що стосувалося повернення особового складу волинського «Беркуту» на Волинь.

Два питання виніс на розгляд голова фракції Партії регіонів Олександр Башкаленко. Вони стосувалися звернення до волинян і до так званої верхівки держави.

Утім, Сергій Слабенко запропонував деякі з питань забрати з порядку денного, оскільки більшість з них втратили актуальність, адже сесія не може зібратися вже декілька місяців. Два питання Башкаленка теж запропонував не розглядати - самого Башкаленка не було в залі.

Так, Слабенко зазначив, що треба залишити лише питання про звільнення Войтовича, звернення щодо суспільно-політичної ситуації і «беркутівське» питання.

Депутат Василь Байцим запропонував внести у порядок денний і розглянути також питання бюджету. «Бо без бюджету тяжко буде жити і комунальним підприємствам, і людям», – мотивував він.

Утім, пропозицію не підтримали низка депутатів. Депутат Михайло Бегаль запропонував спочатку закінчити цю сесію, а потім, якщо буде час, розпочати іншу.

Депутат Василь Пецентій зазначив, що бюджет – «то не шутка», а Олександр Свирида додав, що «наскоком» таке питання розглядати не варто.

Окрім того, депутат, голова бюджетної комісії облради Анатолій Грицюк додав, що питання бюджету ще не розглядали на профільній комісії.

Обранець громади Ігор Гузь зазначив, що важливими є питання зміни керівництва облради. Тож, саме на них треба зосередити увагу. Тим більше, що на цьому наполягає і «Правий сектор».

Після цих слів Василь Байцим «зняв» свою пропозицію щодо бюджету і депутати більшістю голосів підтримали пропозицію Сергія Слабенка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати Волиньради відмовилися приймати бюджет
20 лютий, 2014, 11:28