У трьох районах Волині не годують школярів

У трьох районах Волині не годують школярів
Школярі у трьох районах Волині залишилися без харчування, за яке платила держава.

З першого березня школярів Камінь-Каширського, Маневицького та Любешівського районів взагалі не харчують, - пише ТРК «Аверс».

Як пояснюють в управлінні освіти Волинської облдержадміністрації, така ситуація склалась через те, що в Міністерстві соціальної політики України не провели тендерні закупівлі. Тож сотні волинських учнів, які живуть у Чорнобильській зоні, нині залишаються без гарячих обідів та навіть сніданків.

Кухар, яка працює в загальноосвітній школі села Прилісне Маневицького району, Валентина Хільчук розповіла, що не готує їсти через відсутність продуктів.

«В нас ще такого не було, щоб ми залишали дітей, з 84-го року, щоб залишали без харчування без гарячого... Дітям дуже важко і навчання зривається, бо діти бігають додому», - каже вона.

Школярам байдуже до затримок у Міністерстві та пояснень. Нарікання голодних дітлахів неабияк непокоїть батьків.

«Думки такеї не було, що не будуть харчувати», - каже матір однієї з першокласниць.

Адміністрація Прилісненської школи відмовилася чекати, доки ситуація стабілізується на державному рівні. Вирішили, що гаряче харчування дітям забезпечити за батьківський кошт. Як порахували, в школі - це вартуватиме від 5 до 8 гривень на день, залежно від віку.

«Сюди входить друге, чай, булочка, відповідно салат. А далі, ми видаєм довідки кожному із батьків, що їхня дитина в зв’язку з відсутністю харчування в школі не харчувалася, тобто це так і є. Кошти будуть повернуті Чорнобильським відділом при собезі», - розповів директор школи села Прилісне Валентина Буско.

Зі слів освітян, проблема відсутності шкільного харчування торкнулась усіх навчальних закладів трьох чорнобильських районів Волині. І якщо в Маневицькому та Любешівському питання вирішено за рахунок батьків, то в Камінь-Каширському діти поки обідатимуть бутербродами через відсутність місцевого постачальника.

«Головне, аби від цього не постраждали діти, бо коли були прямі замовлення - дитина кожна приходила і харчувалась, а тепер одна дитина схоче піде, а друга візьме у батьківські гроші і піде в той самий магазин і купить чіпси. Тут втрачається контроль за тим, що дитина їсть», - повідав начальник управління освіти Волинської ОДА Олександр Хомич.

Тим часом на Волині виробники продуктів харчування масово відмовляються співпрацювати з бюджетними установами.

Мовляв, складна тендерна процедура та багато перевірок не варті угод у кількадесят тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще одна революція, і ми будемо всі сосати...
Відповісти
Останні новини
У трьох районах Волині не годують школярів
07 березень, 2014, 17:47