Українські паралімпійці повернулися до Києва зі словами «Слава Україні!». ВІДЕО

Українські паралімпійці повернулися до Києва зі словами «Слава Україні!». ВІДЕО
Незважаючи на ситуацію в Криму, українські паралімпійці не бойкотували Паралімпіаду в Сочі, а навпаки – доводили, що вони за мир та за Україну.

Про це йдеться в сюжеті Факти. ICTV.

«Ми приїхали з перемогою! З перемогою – не медалі. З перемогою не над кимось. Ми приїхали з перемогою всієї України. Тому що ми представники своєї держави. Слава Україні!», - каже переможець паралімпіади в Сочі Григорий Вовчинський.

Григорій Вовчинський – один з героїв паралімпіади в Сочі. Він виграв золото, чим підтримав тріумф дружини Олександри Кононової, яка з Росії привезла весь комплект нагород.

Загалом Україна виграла 5 золотих, 9 срібних та 11 бронзових нагород. Наша збірна повторила досягнення паралімпіади в Туріні. Однак жодного разу під таким тиском спортсмени ще не змагалися.

Особливо це добре знає чемпіонка Людмила Павленко. Саме вона на церемонії закриття вийшла з написами «за мир».

«Ми стали центром уваги для всіх країн. В столовій, на стадіонах, на треніровках. Ми були номером один для всіх пересудів і обговорів», - говорить переможниця паралімпіади в Сочі Людмила Павленко.

«Феноменальна ситуація, яка символізує те, що ми зробили там на 11 зимовій Паралімпіаді. Все співтовариство було на боці України, яка бореться за мир», - каже президент національного Паралімпійського Комітету України Валерій Сушкевич.

Міністерство, незважаючи на труднощі з бюджетом, українським паралімпійцям заплатить понад 22 мільйони гривень. Однак там упевнені, що у грошовому еквіваленті їхні успіхи оцінити неможливо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Сочі, спорт, 2014
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодці!!!! вони наша гордість!!!!!
Відповісти
Останні новини
Українські паралімпійці повернулися до Києва зі словами «Слава Україні!». ВІДЕО
18 березень, 2014, 21:32