Шини, лампадки та «Правий сектор»: народне віче у Ковелі. ФОТО

Шини, лампадки та «Правий сектор»: народне віче у Ковелі. ФОТО
У Ковелі відбулося народне віче, на яке завітали представники «Правого сектору» та «Автомайдану» з Луцька.

Близько 300 людей зібралися на цю акцію у центрі Ковеля у неділю, 23 березня.

Розпочалося віче із молитви та проповіді священика УПЦ Київського патріархату отця Анатолія. Він розкритикував духівництво УПЦ Московського патріархату за те, що багато з них підтримують «пропагандистську лінію Москви» та «антиукраїнські заяви патріарха Кіріла». Також отець Анатолій дорікнув священикам УПЦ МП, що ті, мовляв, жодного разу не приходили на Майдан в Ковелі.

Потому учасники спільно виконали Гімн України.

Очільник волинського осередку «Правого сектору» Павло Данильчук розповів про основні напрямки діяльності їхньої структури, наголосивши на тих, які передбачають перетворення руху на політичну партію. Він нагадав, що «Правий сектор» буде продовжувати контролювати кадрові призначення попри те, що став партією.

«Революція не завершилася. Революція буде завершена тоді, коли буде зміна всієї концепції влади… Ми звертаємся до очільників сучасної влади, які отримали владу через те, що наші хлопці загинули на Майдані. Ми даємо можливість працювати і призначати, але це не означає, що ви повинні ставити хабарників, людей, які були причетні до брудних схем», - пояснив Данильчук.

Він зазначив, що для «Правого сектору» головним досі залишається силовий блок. «Основний наш напрямок діяльності - це формування силового блоку. Ми бачимо небоєздатність нашої армії, ми бачимо проблеми з ефективним керівництвом… Ми здали без жодного пострілу Крим, ми здаємо далі інші позиції. Тут зараз невідомо, які військові сили стоять з боку Білорусі. Хто має охороняти наших людей?», - пояснив необхідність альтернативної армії Данильчук.

Він додав, що необхідність створення партії «Правий сектор» виникла через нездатність нинішньої влади «навести лад». «У зв’язку з тим, що ми бачимо недієздатність цієї влади, вчора була перейменована партія «Українська національна асамблея» на партію «Правий сектор».

Попри це, за словами Данильчука, громадський та силовий блок не зникнуть: «З сьогоднішнього дня ми будемо йти двома напрямками. Політичним, бо ми готові брати на себе відповідальність та керівництво цією державою. Без політичної партії в даних обставинах це юридично робити неможливо. Другий напрямок – громадський та силовий».

Також Данильчук попередив тих, хто, якщо вірити Данильчуку, під виглядом «Правого сектору» чинять напади та розбої на Волині.

«Є багато сил, які хочуть показати «Правий сектор» провокаторами, бандитами, «людьми з широкої дороги». Я ще раз кажу - це все брехня. Є багато ділків, які під виглядом «Правого сектору» вчиняють розбої, грабежі інші кримінальні злочини… ми зі свого боку таких людей будемо ловити, та на вимогу даного часу будем фізично їх карати і здавати правоохоронним органам», - пояснив він.

Цікаво, що після виступу Данильчука на імпровізованій сцені перед приміщенням Ковельської міськради претенденти на виступ ледь не побилися, щоб сказати слово. Одна з жінок намагалася розкритикувати відправлення бійців на патрулювання кордону, однак їй почали кричати «Ганьба!».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото цікаво отойправий сектор та автоммайдан вже політики і що вони обіцяють людям за голоси? я як розумію що Данильчук є депутат і що він зробив доброго для Луцька? Тдні брехуни пішли інші прийшли$$$$
Відповісти
Граються у війну! А війна поряд! Поїхали б туди, там розповіли про своє бачення,силу показали. А то Ковель!!!!
Відповісти
Молоді, здорові, некорумповані сили. Не давайте БЮТу спуску, саме вони і ПР є брехливе і корумповане ЗЛО України.
Відповісти
вже наробили всі, іті і ці, хто покаже роботу за то і люди підуть!
Відповісти
Останні новини
Шини, лампадки та «Правий сектор»: народне віче у Ковелі. ФОТО
23 березень, 2014, 22:01
«Волинь» - «Ворскла» 0:0
23 березень, 2014, 16:51