Лідер кримських татар Джемілєв: «Ми відкриємо вогонь»

Лідер кримських татар Джемілєв: «Ми відкриємо вогонь»
Ймовірність збройного конфлікту й великого кровопролиття в Криму не виключає лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він каже, що попри нерівні сили українські військові воюватимуть, якщо російські війська просунуться вглиб України, - пише Телеканал новин «24».

«Не має значення, наскільки ми слабкі, у військовому відношенні, у порівнянні з Росією… ми відкриємо вогонь. Є рішення Міноборони України… Ми відкриємо вогонь, якщо (російська) армія просунеться вглиб материка. І чи навряд це буде в інтересах Росії або президента Путіна, але ми не можемо виключати ніяких подій. Але все це приведе до кровопролиття», — наголошує Джемілєв в інтерв'ю СNN.

На його переконання, здача Криму Росії стане порушенням Будапештського Меморандуму 1994 року та «великою трагедією для всіх кримчан».

«Я сказав Путіну, що ми не визнаємо його майбутній референдум, тому що це абсурд проводити референдум під окупаційним режимом і цей режим суперечить деяким елементарним, основним нормам. Майбутнє будь-якого регіону України не може визначатися на місцевому рівні без згоди іншої частини країни», — розповідає Джемілєв.

Більше того, лідер кримський татар не виключає, що така ситуація не відбулася б у тому разі, якби Україна залишалася ядерною державою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
переплутав: він живе вже в Росії! Начитять фейс моментально...
Відповісти
принаймні йому не байдуже. кримські татари не підуть з тією землі, бо україна прийняла їх як рідних, а від росії нічого хорошого вони не отримували н-і-к-о-л-и. КРИМ - НЕ РОСІЯ! це українська земля, а всі "русскіє" нехай валять чукотку, магадан і куди там їм расєя-матушка пропокувала!!!
Відповісти
крым как раз Россия и есть а Джемилев из Киева и не вылазит,какой он на фиг татарин?
Відповісти
«Не має значення, наскільки ми слабкі, у військовому відношенні, у порівнянні з Росією… ми відкриємо вогонь. Кто это МЫ ???
Відповісти
Крим це Росія. Україна нічим його не нагріла...
Відповісти
Крим не будет принадлежать России, которая принесла ему только горе и слезы. Теперь Россйские рашисты Путина приведут Крым к нищете, а может и крови. Украина сделала все, что-бы Крым был с водой, электричеством. Что-бы после 1945 возродилось сельское хозяйство, экономика. И самое главное, это возращение крымских татар после депортации при СССР. Как правоприемница СССР, Россия снова может вернуть коренное население в калмыцкие степи. Через полгода подавляющее большинство крымчан будет мечтать вернуться в Украину. Через 2 года, если до того Россия не получит совй Майдан на Красной Площади, Крым вернется в Украину. Путин очень даже скоро станет "не вечным".
Відповісти
Останні новини
Лідер кримських татар Джемілєв: «Ми відкриємо вогонь»
01 квітень, 2014, 20:23