У Луцьку визначилися із місцями, де можуть встановити новий пам’ятник

У Луцьку визначилися із місцями, де можуть встановити новий пам’ятник
У Луцьку розглядають кілька місць, де можуть встановити пам’ятник луцькому святому мученику Данилу Братковському - на вулиці Братковського, Данила Галицького, Глушець, або на майдані Братський міст.

Про це розповів заступник начальника управління містобудування і архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв у середу, 2 квітня.

За словами Матвіїва, пам’ятник, як і раніше, пропонують встановити на території Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку. Так, окрім запропонованих у проекті, учасники конкурсу на кращу проектну пропозицію спорудження пам’ятника Данилу Братковському можуть запропонувати й інше місце.

Секретар міськради Сергій Григоренко запропонував встановити пам’ятник на місці колишнього монументу підпільниці Паші Савельєвій. Там, мовляв, і постамент зберігся, що дозволить зекономити кошти на встановлення.

Сергію Григоренку жартома запропонували взяти участь у конкурсі, утім він, перефразувавши слова з «Франкенштейна» Мері Шеллі, зазначив, що він «породив» би «монстра» і тому не буде цього робити.

Варто зазначити, раніше, згідно з рішенням виконкому від 15 січня, конкурс на кращу ідею та місце спорудження пам’ятника луцькому святому Данилу Братковському мав тривати з 20 січня по 24 травня цього року. Утім, термін проведення конкурсу змінили. Так, він відбуватиметься з 3 квітня по 3 червня 2014 року.

Змінився і преміальний фонд для учасників конкурсу. Якщо раніше за перше місце хотіли дати 10 тисяч гривень, то тепер – лише 3 тисячі.

Володар другої премії мав отримати 5 тисяч гривень, тепер же за друге місце планують виділити лише 2 тисячі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
памятники Стефкові, Славкові та іншим "любителям" ...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку визначилися із місцями, де можуть встановити новий пам’ятник
02 квітень, 2014, 12:57