Луцьк налякала колона автомобілів швидкої допомоги. ВІДЕО

Луцьк налякала колона автомобілів швидкої допомоги. ВІДЕО
Колона з двох десятків автомобілів з включеними мигалками і сиренами, які у вечері четверга, 3 квітня проїхалися центральним проспектом Волі у Луцьку - це нові автомобілі, закуплені для Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Ця колона неабияк схвилювала лучан, які, зокрема, стали у соцмережах ділитися фото і відео руху колони і просити пояснень. Дехто висловлював припущення, що "сталося щось серйозне".

Насправді це - нові "швидкі" для Волині.



Як повідомили у Міністерстві охорони здоровя України, наразі триває масове постачання автомобілів екстреної медичної допомоги в регіони, закуплених МОЗ України минулого року.

У прес-службі Міністерства 3 квітня відзвітували: до Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поїхали 24 машини на базі автомобіля «Peugeot Boxer», серед яких 21 карета «швидкої» класу В (в яких можна здійснювати інтенсивну терапію в дорозі) та 3 авто класу А (лінійна терапія, тобто доставка до лікувального закладу хворого, який не потребує інтенсивної медичної допомоги в дорозі).

Всі регіони України, починаючи з цього тижня, отримуватимуть автомобілі екстреної медичної допомоги невеликими партіями, відповідно до заявок, які вони надали до МОЗ України перед масштабною закупівлею.

Після отримання «швидких», фахівці регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф мають зареєструвати автомобілі та спецобладнання в органах Державтоінспекції, навчити персонал користуватися сучасним медичним устаткуванням та розподілити автівки по території області для подальшої роботи.

Нагадаємо, що у 2013 році МОЗ України закупило 1 412 автомобілі швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн грн. Це - 143 реанімобілів типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин «швидкої» типу А2. Серед закуплених карет «швидкої» – якісні авто швидкої медичної допомоги на базі автомобілів ГАЗ 32213 та «Peugeot Boxer».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супер, ось таке мені подобається!! Видно роботу влади!
Відповісти
Нарешті ті недогазелі на металолом здадуть!
На інвалідному візку я би комфортніше і швидше добирався чим на тих убогих "Газонах"
Відповісти
www.youtube.com/watch?v=zfuELeaNKwQ
www.youtube.com/watch?v=gKpYuRc3144
Відповісти
А кажуть влада вкрала гроші...
Відповісти
Молодці!!! давно пора вже це зробити!
Відповісти
закупили в 2013, а приїхали тільки зараз... Тобто мінімум 6 місяців десь пилилися. А якби не революція, то пилилися б до виборів овоча. Я вже не кажу скільки бабла вкрали на завищеній ціні. Мудаки, стріляти їх, а не "подавати в розшук".
Відповісти
Що це за влада, яка "швидкими" з мигалками лякає людей? По-моєму так зробили б ПРИДУРКИ!
Відповісти
А чому не згадали, що швидкі проїхали якраз під час сильної грози, що ще більше насторожило людей? Що це було? Ефектний піар нових машинок?
А хто дасть пояснення чому авто швидкої дозволили собі їхати з включеними мигалками не на виклик, перелякавши багато людей?
Відповісти
А як на мене правильно зробили що з сиренами і мигалка їхали,нехай усі лучани знають що швидка вдосконалилася і поповнилася новими машинами.Молодці!
Слава Україні!
Відповісти
100 % підтримую Ірину! а ще я здивована чому швидкі приїхали і їх не зустрічали лучани і всі інші це ж така подія за все існування швидкої говорить моя бабуся - 78р. такої кількості ніхто не бачив і не чув. А придурка Лучанина злякали швидкі- а ріст долара тебе не злякав. а війна в державі не злякала а салюти не лякають, а крим не злякав, а ПС не лякає озброєні люди ночами не лякають. Для вас старалися і всю дорогу в грозу їхали ці люди а подяка ... Ганьба таким лучанам!!!
Відповісти
Останні новини
Луцьк налякала колона автомобілів швидкої допомоги. ВІДЕО
03 квітень, 2014, 23:34