Організаторам виборів на Волині не вистачає грошей навіть на папір

Організаторам виборів на Волині не вистачає грошей навіть на папір
Організаторам виборів президента на Волині через недофінансування з державного бюджету не вистачає грошей навіть на папір.

Про це повідомили в організації "ОПОРА" з посиланням на начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Волинської ОДА Віктора Стасюка.

Станом на 31 березня у Волинській області обліковано 787 101 виборець. Найбільша кількість з них припадає на виборчий округ № 22 з центром у Луцьку (162 519), а найменша кількість виборців проживає у виборчому окрузі № 19 із центром у Володимирі-Волинському (146 490).

Основною проблемою, яка сьогодні виникає в роботі органів ведення Державного реєстру виборців є недостатнє фінансування. Через великий касовий розрив у Державному бюджеті не надходить значна частина коштів, яка мала бути використана для організації роботи органів Державного реєстру виборців.

«Згідно з розпорядженням голови Волинської облдержадміністрації № 84 від 27.03.2014, райдержадміністрації та міськвиконкоми зобов’язані забезпечити органи ведення реєстру папером. Але вже зараз мені повідомляють і органи ведення реєстру, і керівники апаратів, що у більшості випадків не може й бути мови про забезпечення папером. У багатьох райдержадміністраціях йде активний процес звільнення або виходу на пенсію. Тому, фонд оплати праці активно зменшується. У зв’язку з цим, райдержадміністрації не зможуть купити папір, тонер для картриджів. Якщо не буде фінансування з Державного бюджету, то будемо працювати з районними радами, щоб вони закупили папір за свої кошти», - розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Волинської ОДА Віктор Стасюк.

Як повідомив посадовець, законодавча база, пов’язана з роботою органів Державного реєстру виборців, лишається такою ж, як і на виборах народних депутатів України у 2012 році.

«Повертається процедура тимчасової зміни місця голосування, тобто колишні так звані «відкріпні талони». Її зміст полягає у тому, що людина може бути включена до списків виборців на будь-якій іншій виборчій дільниці, а не лише там, де вона як правило голосувала за своєю виборчою адресою. Але тільки на одну виборчу дільницю», − зазначив пан Стасюк.

Для того, щоб скористатись такою процедурою, виборець повинен звернутися з відповідною заявою у відділ ведення реєстру виборців.

Процедурою тимчасової зміни місця голосування зможуть скористатися й кримчани, які зараз перебувають на території Волинської області. Також можливість голосування для цих громадян може бути забезпечена шляхом зміни виборчої адреси. Проте, для цього потрібно отримати постійне місце проживання на території Волинської області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дасть. ЇЇ робери - тепер влада!
Відповісти
головна проблема - аби в людей вистачило розуму зробити вірний вибір)
-------
якщо звісно цьому будуть передувати умови здійснити чесні вибори
Відповісти
Останні новини
Тиждень у фотожабах
11 квітень, 2014, 15:30
Організаторам виборів на Волині не вистачає грошей навіть на папір
11 квітень, 2014, 15:25
У волинянина згоріло авто
11 квітень, 2014, 15:02