У Луцьку на зупинках буде нічне освітлення

У Луцьку на зупинках буде нічне освітлення
У Луцьку на зупинках заборонять курити та з’явиться нічне освітлення, - обіцяють у Луцькій міській раді.

Про це йшлося під час наради у мерії 2 квітня, - пишуть Волинські новини.

До початку травня усі зупинки громадського транспорту у Луцьку мають бути облаштовані дошками для оголошень і урнами для сміття. Також тут мають з’явитися повідомлення про те, що на зупинках заборонено курити. Також мерія обіцяє заставити підприємців забезпечити нічне освітлення зупинок.

Нагадаємо вивісити на зупинках таблички «Куріння заборонено» у луцькій мерії вирішили 22 березня. Вивісити ці таблички, як і забезпечити благоустрій зупинок зобов’язані власники магазинів на зупинках.

Як зауважила заступник начальника управління розвитку підприємництва та реклами міськради Наталія Рибай, усі ці вимоги відповідають Правилам благоустрою, що діють в обласному центрі з 2010 року.

Так відповідно до Правил благоустрою, прибирати й озеленювати підприємці мусять територію на 5 метрів поза прилеглою до павільйону, а на кінцевих зупинках – 25 метрів.

Щоб розташувати зовнішню рекламу, підприємець мусить мати на це відповідний дозвіл міської ради, - кажуть у мерії. Поки таких не має жоден з власників магазинчиків на зупинках. Тож до початку травня уся реклама з фасадів магазинів має зникнути – поки підприємець не візьме дозволу.

Оголошення про заборону куріння в громадських місцях мають бути виготовлені на щитках із водостійкою поверхнею, розміром 50 на 35 сантиметрів. Розташовані вони мають бути на висоті від 1 метру 90 сантиметрів до 2 метрів 10 сантиметрів на фасаді магазину з боку зупинки.

Перший заступник міського голови Василь Байцим вважає, що благоустрій однієї зупинки громадського транспорту обійдеться підприємцеві приблизно у 2-3 тисячі гривень. «Це невеликі інвестиції, але, як хтось не зробить, то це буде свідоме ігнорування вимог міського голови і міськради…дешевше все зробити» - зауважив Байцим.

А Рибай нагадала, що розмір штрафу за недотримання Правил благоустрою – від 850 гривень.

Байцим також пообіцяв, що у травні посадовці міськради разом з муніципальною дружиною перевірятимуть стан зупинок громадського транспорту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що буде із зупинками, які не мають власників?!!!
Відповісти
там можна збиратися для масового куріння:)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на зупинках буде нічне освітлення
03 квітень, 2012, 08:33