Україна подала до суду на Росію

Україна подала до суду на Росію
До Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ ) подано перший пакет документів у рамках суперечок між Україною і Росією.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, - пише Дзеркало тижня.

"Мова йде про відповідну справу, яка зараз розглядається в Європейському суді з прав людини за позовом України проти Росії, що стосується масового порушення прав наших громадян на території Криму. Також ми звернулися до низки міжнародних моніторингових інституцій - Європейської комісії з прав людини, Комітету ООН з прав людини, Комітету протидії тортурам і стратам в Європі. В ці організації ми, як Міністерство юстиції, подали кілька звернень і доказів, що стосуються масового порушення прав громадян на території Криму і східних областей України", - сказав Петренко.

За його словами, крім уже наданих фактів, подано також докази, в тому числі, відео, про те, що саме військовослужбовці РФ були причетні до порушення прав людини в Криму.

Петренко підкреслив, що, в разі позитивного рішення суду, громадяни України зможуть отримати компенсації від РФ: "Наприклад, в разі примусового отримання громадянства - це питання порушення групи конвенцій, і відповідного пакту про політичні та громадянські права. Після винесення цього рішення, український громадянин, на якого тиснули, і примушували фактично підтвердити українське громадянство, а потім автоматично переводили у російське громадянство, може подати заяву та отримати компенсацію від Російської Федерації".

Міністр зазначив, що РФ зобов'язана буде платити подібні компенсації, оскільки є членом Ради Європи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.