У Луцьку - фотовиставка про Чорнобиль. ФОТО

У Луцьку - фотовиставка про Чорнобиль. ФОТО
У Луцьку відбулась історична година "І спалахнула зірка Полин…", присвячена 28-й річниці з часу аварії на Чорнобильській АЕС.

Її провели працівники Волинського краєзнавчого музею 17 квітня в НВК ЗОШ I-III ступенів №24 Луцька, - повідомили в музеї.

"Це – чорна дата, що позначає одну з найбільших трагедій в історії українського народу і всього людства... Катастрофа на ЧАЕС за своїми довготривалими наслідками стала на той час найжахливішим техногенним катаклізмом у світі, до якого суспільство виявилося не готовим", - кажуть в музеї.

Чорнобильське лихо не оминуло Волині. Чотири тисячі квадратних кілометрів території її південно-східної частини рішенням уряду віднесена до радіоактивно забрудненої. Це здебільшого населені пункти Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

В актовій залі школи розгорнуто фотодокументальну виставку "Чорнобильський слід на Волині. Наслідки аварії на ЧАЕС", з матеріалами якої ознайомила старший науковий співробітник відділу природи Волинського краєзнавчого музею Оксана Гаврилюк.

Під час заходу дітям про жахи екокатастрофи розповідали заступник голови обласного добровільного товариства "Спілка Чорнобиль" Ростислав Кухтей, голова чорнобильської організації Луцького району Федір Рузак, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Анатолій Лучко, Микола Штирхун, Василь Магрель.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - фотовиставка про Чорнобиль. ФОТО
17 квітень, 2014, 17:23