У Донецьку вбили спецназівця

У Донецьку вбили спецназівця
В аеропорту Донецька застрелили спецназівця.

Постріл пролунав близько пів на другу ночі 19 квітня. За попередньою інформацією, спецназівця вбив його ж колега, - пише Кореспондент.

За декілька хвилин до того з Донецького аеропорту вилетів до Києва літак на борту з Юлією Тимошенко, яка напередодні приїжджала в шахтарську столицю для переговорів з активістами в будівлі захопленої ОДА.

"Солдат стояв на варті, раптово він почув якийсь шум. Він розцінив це як проникнення в будівлю аеропорту і тому застосував зброю - вийшло, що на враження. Однак за фатальним збігом обставин це виявився свій, але солдат його не упізнав у темряві", - розповіло джерело в оборонному відомстві.

Обидва солдати - і загиблий, і стрілець - служили в Кіровоградському спецназі, який ось уже два тижні як базується для охорони в Донецькому аеропорту.

"Наскільки відомо, вони не новачки-строковики, а контрактники, служать вже, принаймні, півтора-два роки, обидва земляки, родом з Кіровограда. За словами товаришів по службі, ніякої сварки чи неприязні між ними не було", - відзначило джерело.

За інформацією КП в Україні, загиблого звуть Дмитро Андрусенко. Родом спецназівець із Кременчука Полтавської області. У вересні хлопцеві виповнилося б 22 роки.

Тим часом у військовій прокуратурі підтверджують НП.

"Дійсно, такий випадок, на жаль, був. Донецька прокуратура з нагляду за дотриманням закону у військовій сфері відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 418 "порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання". Зараз іде досудове розслідування, з'ясовуються всі обставини події", - повідомив прес-секретар прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Південного регіону України Павло Аксьонов.

За попередньою версією, умислу в діях стрільця не було. Якщо спецназівця визнають винним, йому загрожує від двох до п'яти років в'язниці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ще раз підтверджує - де Тимошенко , там біда .
Відповісти
А може комусь і яйця на Пасху заважають?
Відповісти
От ще б так в москалів стріляли, як у своїх...
Відповісти
Останні новини
У Донецьку вбили спецназівця
19 квітень, 2014, 17:26