Протест «Варшавки»: депутатів просять не забирати землю в облспоживспілки

Протест «Варшавки»: депутатів просять не забирати землю в облспоживспілки
Дві комісії міськради розглядали проект рішення депутата Євгенія Ткачука, яким передбачене скасування ранішого рішення про розірвання з Волинською облспоживспілкою договору землі на Завокзальному ринку. В результаті одна з комісій підтримала ідею залишити землю в оренді облспоживспілки, інша ж запропонувала «не поспішати» і «вести діалог з усіма підприємцями».

Обговорення депутати вели у присутності підприємців, які й стали ініціаторами проекту рішення Євгенія Ткачука. Делегація підприємців із Завокзального ринку відвідала засідання двох комісій Луцької міськради, щоб переконати їх членів підтримати скасування рішення міськради про розірвання договору оренди землі із Волинською облспоживспілкою.

Їх візит у міськраду відбувся у середу, 23 квітня.

Зокрема, представники підприємців Завокзального ринку прийшли на засідання постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру.

За словами представника підприємців В’ячеслава Орлова, майже 700 власників торгових точок на ринку підписалися під зверненням, де вони просять міського голову і депутатів скасувати рішення міськради від 26 лютого щодо розірвання договору оренди землі на Завокзальному ринку із Волинською облспоживспілкою.

Так, підприємці переконують, що їм зручно співпрацювати із спілкою, оскільки за оренду одного квадратного метра землі на ринку платять лише 60 гривень. «Це найнижча плата з ринків міста Луцька», - переконує Орлов.

Також торговці спільно із облспоживспілкою поклали бруківку на ринку і змонтували накриття над рядами, тому комфортність роботи на ринку значно зросла, - відзначають вони.

За словами депутата Євгена Ткачука, у лютому міська рада ухвалила рішення доручити юридичному відділу звернутися у суд, щоб розірвати договір оренди із Волинською облспоживспілкою, бо спілка, мовляв, не хотіла укладати договори із підприємцями, які торгують на ринку.

Тепер же процес укладання договорів майже закінчений: із 710 власниками вже продовжили договори оренди, а із ще 300 підприємцями це зроблять «найближчим часом», - переконує Ткачук. Всього, за його словами, є 1285 власників торгових точок.


Також підприємці із Завокзального ринку розповіли, що спілка укладає договори із ними до 2031 року, тому не доводиться щороку витрачати час на його продовження. До 2019 року встановили фіксовану ціну орендної плати, яка не залежить від валютних коливань та інших факторів, - пояснюють вони.

Однак не всі члени земельної комісії підтримали підприємців. Так, її очільник Володимир Никитюк пояснив, що потрібно вислухати і тих торговців, які не хочуть працювати із спілкою, щоб «об’єктивно прийняти рішення».

Андрій Козюра запропонував перш, ніж підтримувати скасування лютневого рішення, відновити роботу тимчасової комісії із цього питання та вислухати прихильників та противників співпраці іх облспоживспілкою на Завокзальному ринку.

Підприємці намагалися переконати депутатів, що невдоволені лише кілька людей, з якими можна поступово знайти спільну мову, тому «опозиції» практично немає.

Однак члени земельної комісії не підтримали проект Ткачука та відправили його на розгляд сесії.


Схожі аргументи підприємці наводили на засіданні комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва. Там їм довелося переконувати у необхідності співпраці з облспоживспілкою очільника комісії Юрія Вегу.

Вега зазначив, що на Завокзальному ринку може виявитися значно більше невдоволених співпрацею із спілкою, а не кілька людей, як переконують самі підприємці.

Депутат запропонував почати відкритий діалог та започаткувати роботу комунального підприємства «Ринок», яке б замінило облспоживспілку на цій ділянці.

Однак, за словами Євгена Ткачука, створення комунального підприємства призведе до «хаосу», бо на це треба багато часу, і доведеться руйнувати «стабільну систему співпраці». «Ні одне комунальне підприємство в Луцьку не є прибутковим», - нагадав Ткачук.

Підтримав проект Ткачука також депутат Роман Романюк. За його словами, скасувавши своє попереднє рішення, міська рада «повернеться лицем до підприємців», а створення нового КП «Ринок» мало б вкрай негативні наслідки.

У підсумку депутатська комісія підтримала проект рішення Євгена Ткачука про скасування попереднього рішення міськради щодо розірвання договору оренди з Волинською облспоживспілкою. Проти був лише Юрій Вега.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ткачук має домовленості із Горгутом, у разі скасування рішення міськради Ткачук отримає безкоштовно та в безоплатне користування чималу кількість місць на Завокзальному та Центральному ринках.
Відповісти
А чого Самооборона, Правий сектор та Автомайдан не поцікавляться, яким чином Ткачук отримує дозвола на встановлення кіосків, придбання земельних ділянок та ін.? Чи він і вам пельку заткнув банкнотами? Чи просто у вас очко жим-жим?
Відповісти
на "ранішого", а попереднього рішення
Відповісти
данильчук сам голосуе за ткачука голод не тьотка
Відповісти
Останні новини
Протест «Варшавки»: депутатів просять не забирати землю в облспоживспілки
24 квітень, 2014, 11:38