На Євробаченні кримські голоси рахуватимуть за Україну

На Євробаченні кримські голоси рахуватимуть за Україну
Голоси жителів Криму, які будуть голосувати на Євробаченні за допомогою SMS або дзвінків, будуть зараховані як українські.

Про це розповів фахівець зі зв’язків із громадськістю музичного конкурсу Ярмо Сіїма, ‒ пише Дзеркало тижня з посиланням на Російську службу новин.

Він пояснив це тим, що зараз в Криму використовується українська інфраструктура зв’язку. У той же час Сіїм підкреслив, що якщо в Криму і Севастополі встигнуть до початку «Євробачення» відмовитися від телефонного коду +38, який діє на півострові, і перейти на російський (+7), то голоси жителів півострова зарахують як подані від Росії.

Раніше головний супервайзер конкурсу Ола Санд заявив, що жителі Криму не повинні бути ізольовані від голосування через події на півострові, а також закликав не змішувати мистецтво і політику.

У свою чергу, представники телеканалу «Россия», що забезпечує трансляцію конкурсу на території РФ, заявили, що не заперечують проти такого рішення. Продюсер музичного і розважального мовлення телеканалу «Россия 1» Геннадій Гохштейн зазначив, що правила «Євробачення» забороняють голосувати за свою країну, перебуваючи на її території. У випадку з Кримом і Севастополем, де використовується українська інфраструктура зв’язку, жителі зможуть підтримати російського виконавця. Зауважимо, що Росії така ситуація у результаті тільки вигідна.

Раніше у Мінкомзв’язку уточнили, що у Криму можна було б організувати окрему лінію для голосування на «Євробаченні», але для цього потрібно було окреме розпорядження уряду, а його немає.

Перший півфінал конкурсу відбудеться 6 травня у столиці Данії Копенгагені. Під час цього концерту на сцену вийде як українська співачка Марія Яремчук з піснею Tick-Tock, так і представники від Росії ‒ сестри Толмачови з композицією Shine.

Система голосування передбачає участь телеглядачів і професійного журі. Глядачі надсилають sms і телефонують на номери для голосування, судді виносять вердикт, виходячи зі своїх особистих уподобань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крим вважатимуть Україною*

Відповісти
Останні новини
На Євробаченні кримські голоси рахуватимуть за Україну
25 квітень, 2014, 11:10