Найбільшу фракцію Луцькради просили «не тривожити» підприємців

Найбільшу  фракцію Луцькради просили «не тривожити» підприємців
Керівництво Волинської облспоживспілки та підприємці Завокзального ринку прийшли на засідання фракції ВО «Батьківщина» у Луцькій міській раді, щоб переконати проголосувати їх за скасування рішення щодо розірвання договору оренди землі на Завокзальному рикну.

Засідання відбулося у вівторок, 29 квітня.

Голова правління Волинської облспоживспілки Марта Кандиба нагадала депутатам, що умовою довгострокової оренди землі на ринку була добудова облспоживспілкою пішохідного мосту між ринком і вокзалом. «Спілка виконала умови договору, виділила 1,3 мільйони на добудову. І почала укладати довгострокові договори із підприємцями до 2031 року», - повідомила Марта Кандиба.

Також вона нагадала, що ціна оренди квадратного метра землі на ринку для торгівлі становить 60 гривень. «Це найнижча ціна серед ринків у Луцьку», - відзначила Марта Кандиба.

Депутати фракції поцікавилися, чому спілка платить за оренду у бюджет міста лише 3,5 гривень за квадратний метр, а з підприємців бере 60 гривень.

За словами заступника директора спілки, здавати під торгівлю можуть лише 1/3 території, інша ж іде на проходи між торговими рядами, під’їзди для техніки та інші потреби, тому сума податків з квадратного метра, який здають в оренду, становить 20,5 гривень.

Депутат Артур Василевський поцікавився, чи може облспоживспілка збільшувати орендну плату для підприємців. За словами Марти Кандиби, у довгострокових угодах передбачено, що переглядають ціну раз на 5 років за умов, якщо міська рада не підвищить оренду для самої спілки.

Представник підприємців В’ячеслав Орлов пояснив, що вони «звикли працювати зі спілкою» тому не готові до зміни господарських суб’єктів на ринку. «Не треба нас тривожити», - звернувся підприємець до депутатів, закликаючи скасувати рішення про те, щоб зобов’язати юридичний відділ міськради розірвати договір у судовому порядку.

Очільник фракції Юрій Корольчук пояснив представникам спілки та підприємцям, що фракції «треба порадитися», чи підтримувати проект рішення депутата Євгенія Ткачука щодо скасування рішення від 26 лютого.

«Нам треба поговорити, розумієте, між собою ми тут приміняєм інколи лексику ненормативну», - розповів він про характер обговорення на засіданнях фракції.

Остаточне рішення щодо позиції фракції, за словами Корольчука, можна буде побачити на сесії міськради 30 квітня.

Зазначимо, що підприємці пообіцяли пікетувати міськраду напередодні сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
буде все підряд аби на золотому потоці сидіти, а депутати за бюджет нехай думають а не за власні кишені.
Відповісти
Останні новини
Найбільшу фракцію Луцькради просили «не тривожити» підприємців
30 квітень, 2014, 09:08