Від сепаратистів журналіста Шаповала визволили Медведчук і Шуфрич

Від сепаратистів журналіста Шаповала визволили Медведчук і Шуфрич
Журналістові ВолиньPost Cергієві Шаповалу вдалося визволитися з полону донецьких сепаратистів завдяки сприянню народного депутата Нестора Шуфрича і керівника руху «Український вибір» Віктора Медведчука.

Про це розповів Сергій Шаповал. Нагадаємо, він три тижні провів у Донецьку, в полоні сепаратистської організації «Народне ополчення Донбасу». У неділю, 18 травня його визволили.

«У неділю у кімнату, де мене тримали, зайшов один з «ополченців» і заявив: певно, тебе заберуть. Саме про тебе домовляються», - розповів Шаповал.

Журналіст повідомив, що Медведчук і Шуфрич мали при собі список з 14 людей, які перебувають у полоні сепаратистів. Один з них – журналіст. Ним і виявився Сергій Шаповал. «Зі слів Шуфрича, мене від сепаратистів забрали першим з цих 14-ти», - розповів він.

Окрім того, Шаповал повідомив, що «захисники Донбасу» забрали у нього усю техніку – ноутбук, диктофон, телефон. Окрім того, відібрали рюкзак з одягом і іншими речами, і навіть золоту обручку. З Донецька до Києва літаком Меведчука Шаповал летів у футболці з символікою «Донецької народної республіки».

Довідка

За інформацією видання "Новости Донбасса" народного депутата Нестора Шуфрича і політика Віктора Медведчука бачили в компанії представників так званої Донецької народної республіки в одному з ресторанів Донецька. Цю ж інформацію підтвердило співтовариство EuroMaydan.

"Щойно зустрів його (В.Медведчука) в донецькому ресторані "Пушкін". Зайшов він із Шуфричем і групою людей", - розповіло джерело "Донецких новостей".

За його словами, будівлю відразу оточили автоматники з георгіївськими стрічками і наклейками "Донецька народна республіка" на прикладах АКМ .

За інформацією видання "Деловая столица", зустріч Медведчука з лідерами сепаратистів – це початок переговорного процесу зі створення нашого Придністров’я. Це погоджено з офіційним Києвом, пише видання. Головна тема переговорів - багатосторонні домовленості по утворенню квазідержавного утворення на базі частини Луганської та Донецької областей.

Медведчук мав передати сепаратистам, що Росія не збирається приймати Донбас до складу РФ. Правда, росіяни готові підтримати їх грішми. При цьому сепаратисти мають перестати займатися відкритим мародерством і почнуть процес переходу з військового стану в мирне русло.

При цьому, як стало відомо "ДС", найближчим часом має відбутися круглий стіл за участю представників української влади та незаплямованих у крові сепаратистів. На ньому почнеться обговорення процесу відділення частини Донбасу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Футболку не выбрасывай)
Відповісти
Добре, що живий. Але чого він цим добився???
Відповісти
добре звісно ,що людину визволили ,але бачимо хто керує тими сепаратистами... Порошенка лише там не видно...хоча він там теж добряче замішаний
Відповісти
Не может Медведчук поддерживать сепаратистов, его "Украинский выбор" выступает за единую неделимую страну.
Відповісти
звісно-звісно)))))) розсмішили))))))) але питання які області входитимуть в цю країну))))
Відповісти
Не вижу ничего в этом смешного. Лучше зайдите на сайт этого Движения и посмотрите, чем они на самом деле занимаются, какие законы пишут, какие идеи продвигают в массы. Вы будете приятно удивлены, но Медведчук - это не только "кум Путина", это один из лучших юристов страны. Заодно и узнаете чем федерализация отличается от сепаратизма. И кто на самом деле пытается развалить страну.
Відповісти
Ага! Тільки Юля "може"! Поїхала у Запоріжжя і замість зустрічі з людьми, виборцями зі Сходу, поїхала привітатися з вояками "Правого сектору" які там дислокуються. Ось "справжнє" обличчя кандидата в президенти, який хоче єдиної України!
Відповісти
Медведчук виступає за федералізацію україни а то уже геть не те що означає за єдину країну !!
Відповісти
Ти спочатку взнай устрій Німеччини, США, Росії... а потім щось пиши! Самі ті країни і багато інших мають федеративний устрій, а українців вчать!:) Їм ціла Україна з надрами потрібна от і втюхують вам свою "правду", а ви як бар...ни ведетесь!
Відповісти
Ти яка "правда" -піонерська. Тоді вітаю . Сьогодні день піонерської організації . Багато не пий,а то ще ляпнеш свою "правду" то в писок отримаєш.
Відповісти
ПРАВДА-ти спочатку прочитай ,як там відбувалася федералізація і не забувай хто в нас сусіді чого він прагне ,Донбасс йому зовсім не потрібен ,йому потібна зона неспокою і розшматована Украіна і якщо ти такий наівний ,що віриш Шуфричу і Медведчуку ,то дискусію вести нема з ким.
Відповісти
готуеться буфер миж ес (украина) и рашкою, шоб кацапчики були изолирование в стойли и слухали всякие страшилки, шо там на западе бабай сидить. Буфер подсунувся до рашки..
Відповісти
Федералізація, або децентралізація на часі. Для Київа федералізація вигідніша, бо податки будуть йти в столицю
Відповісти
Останні новини
Від сепаратистів журналіста Шаповала визволили Медведчук і Шуфрич
19 травень, 2014, 12:33