Нардеп з Волині закликає Порошенка ввести воєнний стан на Сході

Нардеп з Волині закликає Порошенка ввести воєнний стан на Сході
Народний депутат від ВО «Свобода» Євген Мельник звернувся до Президента України Петра Порошенка щодо видання Указу про введення воєнного стану в окремих районах Донецької та Луганської областей.

До народного депутата постійно звертаються матері, дружини військовослужбовців, мобілізованих до 51 Окремої механізованої бригади, зі скаргами на неналежне забезпечення військових захисним і спеціальним обладнанням. Станом на сьогодні спільним зусиллями небайдужих громадян (родичів і друзів військових, громадських активістів, народних депутатів, керівництва Волинської області і районів області) бійці 51 Окремої бригади на 70 % забезпеченні необхідними засобами захисту, - кажуть в прес-службі волинського осередку «Свободи».

При цьому жоден із цих засобів не був придбаний за державні кошти.

«Разом з тим гостро стоїть проблема неналежного розгляду воєнкомами особових справ мобілізованих, які мають не це усі підстави відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.06.2013 року № 413. Військовослужбовці звертаються до командування військової частини про дострокове звільнення їх з військової служби за сімейними обставинами, але їх законні вимоги просто ігноруються, залишаються без будь-якого реагування, що викликає обурення військовослужбовців та членів їх родин. Така ситуація з розглядом питань військовослужбовці у військових частинах нагнітає і так напружену обстановку по місцю їх проживання, створює негативний образ військового керівництва, враження безладу та беззаконня у Збройних Силах України», - йдеться у зверненні.

«У зв’язку з усім вище перерахованим 20 червня 2014 року вже вкотре матері і дружини мобілізованих військовослужбовців перекрили міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин у селищі Луків на Волині та міжобласну трасу Устилуг-Луцьк-Рівне у селі П’ятидні із вимогами належного забезпечення їх чоловіків-солдатів засобами захисту, формою, а також вони вимагають введення воєнного стану у Донецькій та Луганській областях, адже для цього є всі підстави, передбачені статтею 1, 2 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», - каже нардеп.

Тому Мельник просить Порошенка не лише забезпечити належне матеріально-технічне оснащення 51-ї ОМБ та дотримання законних прав військовослужбовців 51-ї ОМБ в частині демобілізації, але й для ефективного проведення ротації і подальшого несення служби – мобілізувати до лав Збройних Сил дітей, онуків та інших родичів генералів та військовопосадовців Міністерства оборони України, решти міністерств, Генерального Штабу, Адміністрації Президента, народних депутатів України, вищого керівництва областей України.

Також свободівець закликає Президента прислухатись до численних звернень громадян України і розглянути можливість негайного видання Указу про введення воєнного стану в окремих районах Донецької та Луганської областях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардеп з Волині закликає Порошенка ввести воєнний стан на Сході
27 червень, 2014, 14:53