Палицю можуть зняти з посади губернатора, - ЗМІ

Палицю можуть зняти з посади губернатора, - ЗМІ
Серед кадрових змін у регіонах, які готує президент Петро Порошенко – ймовірна заміна одеського губернатора: Ігоря Палицю (на фото), обраного у 2012 році народним депутатом від Луцька, можуть замінити на Олексія Гончаренка, який був начальником штабу Порошенка на президентських виборах.

Про це з посиланням на власні джерела пише видання Українська правда.

Ігор Палиця, ставленик Ігоря Коломойського в Одеській області, може буде замінений на Олексія Гончаренка. Джерела «Української правди» стверджують, що указ щодо призначення Гончаренка вже готується, а сам кандидат вже заповнив потрібні документи для адміністрації президента, йдеться у повідомлені видання.

Гончаренко був начальником штабу Порошенка в Одеській області. Він також супроводжував його до Криму, коли на початку військової агресії Росії нині діючий президент відправився на півострів.

За інформацією видання ЛІГАБізнесІнформ Гончаренко не спростував інформацію про те, що незабаром може стати главою Одеської обласної державної адміністрації. "Цю інформацію я коментувати не буду. Я член команди президента. На яку ділянку роботи Петро Порошенко мене направить, там я і будуть працювати", - сказав Гончаренко.

Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко
До лютого 2014 року Гончаренко працював заступником голови Одеської обласної ради – посаду він отримав, коли був у Партії регіонів. У 2012 році балотувався до Верховної Ради за одеським округом, але програв лідеру партії «Родіна» Ігорю Маркову. Він є сином колишнього мера Одеси Олексія Костусєва, який залишив родину, коли Гончаренку було 3 роки, та не брав участь у його вихованні.

Хоча шанси Гончаренка очолити область є високими, але Ігор Коломойський кинув великі сили для збереження Палиці на посаді. Перед виборами Коломойський зустрічався з Порошенком, бажаючи отримати гарантії збереження на посадах себе та Палиці.

З іншого боку, враховуючи стосунки Коломойського з новообраним мером Одеси Геннадієм Трухановим, «спайка» Палиця і Труханов є небезпечною, адже може призвести до того, що вплив власника "Привату" на цю область стане занадто сильним. А разом Одеська і Дніпропетровська області в разі оголошення дострокових парламентських виборів гарантують проходження будь-якій політичній силі.

Утім, схоже, що сам Палиця не був до кінця переконаний, що довго затримається на посаді губернатора, тому що не склав депутатський мандат, суміщаючи його з роботою на чолі обласної адміністрації, пише Українська правда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Палиця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обмін лайна в природі...
Відповісти
А можуть і не звільнити. якщо сам не захоче. Зрештою одесити, які на шару побували в Буковелі, вже кажуть, що нікуди Палицю не відпустять.
Відповісти
порошенко хоче ліквідувати адміністрації, ці посади вже не актуальні стануть за півроку.
Відповісти
Останні новини
Палицю можуть зняти з посади губернатора, - ЗМІ
28 червень, 2014, 09:57