«Лєтнік» у Луцькому замку знову забракували

«Лєтнік» у Луцькому замку знову забракували
Під час засідання виконкому Луцької міськради знову не дозволили встановити літнє кафе у Луцькому замку .

Під час голосування у середу, 16 липня, шестеро членів виконкому підтримали надання дозволу, ще шість членів були проти, тому ніякого рішення фактично не ухвалили.

Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький розповів, що його планують встановити за Музеєм книги у замку, тому споруда, мовляв, не перешкоджатиме туристичним маршрутам.

Також хочуть детально узгодити, чи продаватимуть там пиво, чи ні. Рудецький відзначив, що наразі на території цієї пам'ятки навіть немає де попити кави, чаю чи води, тому літнє кафе там було б корисним.

Він зіслався на досвід Кам’янця-Подільського та Львова, де у подібних пам’ятках є заклади харчування.

Рудецький відзначив, що наразі історико-культурний заповідник має самостійно заробляти для утримання пам’яток приблизно 40% бюджету, тому ще один платник податків на території заповідника не завадить.

Натомість член виконкому Богдан Климчук відзначив, що у самому замку «лєтнік» ставити не потрібно, натомість варто розмістити його поряд.

Зокрема він відзначив, що у Старому місті є де поїсти, наприклад, у кафе технікуму Національного училища харчових технологій, що поряд з замком, на вулиці Кафедральна, 6.

Однак, за словами Павла Рудецького, це кафе не працює влітку, бо студенти технікуму не можуть підтримувати його роботу під час канікул.

Нагадаємо, на минулому засіданні проект розміщення теж не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не треба брехати жодного "лєтніка" чи кафе немає на території Кам янець-Подільської фортеці. Всі заклади(до речі, стильні і привабливі) поза її межами
Відповісти
Ви перш дорогу навколо замку нормальну зробіть Яма на ямі. А то вони пивнуху думають відкрити за откати
Відповісти
нехай потрубується про літню терасу славнозвісна "Корона Вітовта" - кому, як не їм бути "обличчям" старого міста і пригощати туристів?
Відповісти
О, вже директор замку виде ат ик а хосе аж пищи ть
Відповісти
О, вже директор замку видкат хоче пищи ть.
Відповісти
Климчуку за позицію велике спасибі!
Ідіотизм якийсь,в Луцьку тільки й є,що замок,та й той хочуть запаскудити ...Пане Рудецький,ви не гідні бути директором національної історичної пам"ятки,якщо лобіюєте засирання замку.Кошти треба заробляти іншими методами,порухайте звивинами,подивіться,як це робиться у всьому світі.Не вмієте-ідіть за Рабаном.
Відповісти