У Луцьку не знайшли місця для «Волинського щита»

У Луцьку не знайшли місця для «Волинського щита»
Виконком Луцької міської ради не погодив затвердження у Луцьку громадського формування з охорони громадського порядку «Волинський щит».

Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому у середу, 6 серпня.

Представник «Волинського щита» Ігор Левчук відзначив, що правоохоронці області та прикордонники Луцького прикордонного загону підтримують функціонування такого формування.

Так, наразі багатьох досвідчених прикордонників із Луцького загону відправили на Схід, натомість із хвилею мобілізації набирають нових. За словами Левчука, прикордонникам потрібне підсилення, адже загроза існує і на кордонах Волині.

Так, Левчук нагадав, що останнім часом на Волині помічали розвідувальні безпілотники інших держав, а водночас у Білорусь перекидають російській війська, тому мовляв, «існує загроза проникнення диверсійних груп».

Очільник організації відзначив, що вони 4 рази на тиждень організовують спеціальні курси, щоб усі люди, яким дозволяє здоров’я, отримали бойову підготовку. «Вони проходять всі етапи підготовки, це тактика, робота зі зброєю, це тактичний альпінізм, практичні заняття», - відзначив він.

У підсумку рішення так і не підтримали. Це викликало незадоволення Левчука.

«У країні війна. У нас в організації всі документи в порядку. Чому рішення не підтримано? Ми наполягаємо, щоб було переголосоване», - обурився він.

«Для чого ви стояли на Майдані, щоб тепер сидіти в кріслах і не підтримувати?» - вигукнув один із бійців.

Члени організації поставили ультиматум: не покинуть приміщення, поки затвердження не підтримають.

Натомість секретар міськради Сергій Григоренко відзначив, що не варто створювати ще одну організацію, члени якої мають право носити зброю.

«Я теж стояв на Майдані. В мене батько у батальйоні «Азов»… Поясню вам, чому я не голосував. Я не впевнений, що потрібно створювати ще одне формування, яке має право носити зброю, бо це буде поширюватися», - відзначив він.

Станом на 12:25 бійці досі залишаються у залі засідань виконкому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Поясню вам, чому я не голосував. Я не впевнений, що потрібно створювати ще одне формування, яке має право носити зброю, бо це буде поширюватися" Що, братику, сциконув? Влада боїться народу із зброєю. Бо озброєний народ не дасть властьімущим "бєзпрєдєльнічать". От і вся аксіома.
Відповісти
О, це той Григоренко С., який великий спец по прихватизації землі у м.Луцьку. Автомобіль "Хонда" придбаний за гроші зароблені в БЮТі???
Відповісти
Думаю виконком прийняв правильне рішення на даному етапі. Навіщо нам єврейський збро зі збоєю в руках,достатньо що одним автомайданом керує єрусалимський козак.
Відповісти
ніфіга не зрозуміло)))
Відповісти