У Луцьку люди півдня пеклися на сонці, аби здати візові анкети, - і не змогли

У Луцьку люди півдня пеклися на сонці, аби здати візові анкети, - і не змогли
Волиняни не можуть здати візові анкети у нещодавно відкритий у Луцьку польським консульством Пункт прийому – електронна система дала збій, а працівники пункту прийому відмовлялися пояснили людям, що їм робити.

З дев’ятої години ранку понеділка, 30 квітня під пунктом прийому зібралося до сорока людей: вони приїхали з районів і розповідали, що не змогли попередньо зареєструватися на сайті консульства, тож приїхали до пункту прийому, аби зареєструватися і здати візову анкету.

Як відомо, процедура здавання візових анкет передбачає попередню реєстрацію, під час якої людям вказують, на яку годину потрібно з’явитися і здати анкету. Реєструватися можна на сайті, або безпосередньо у місці прийому візових анкет – тим, хто не має змоги зробити це через інтернет.

Нагадаємо, Генеральне Консульство Республіки Польща 20 квітня відкрило в Луцьку пункт прийому візових анкет на вулиці Рівненській, 26. Під час відкриття Генконсула Республіки Польща у Луцьку Марек Мартінек обіцяв, що у пункті можна буде подавати анкети на видачу шенгенських, для чого буде діяти 11 віконечок. Генконсул також обіцяв, що працівники пункту будуть надавати інформацію про необхідні документи та реєструватимуть анкети.

«Сайт не працював, телефон не відповідав, тому ми своїм ходом приїхали сюди, щоб в порядку живої черги спробувати зареєструватися і здати анкету», - розповіла жителька Каменя-Каширського Олена.

«Просимо, просимо. І не знаємо що робити», - додала вона.

«Люди їздять днями, реєструються. Один день приїдуть – не зареєструються. На другий день приїдуть. В людей є час. А в мене того часу нема, я працюю», - бідкалася Олена.

Між собою люди говорили, що у пункті прийому вийшла з ладу електрона система, тому не приймали анкети навіть у тих, хто зареєструвався і прийшов на назначений час.

Анкети почали приймати тільки близько 14 години. До цього часу люди стояли під пунктом прийому, на спеці і без будь яких зручностей. Окремі, що мають проблеми зі здоров’ям, скаржилися, що погано себе почувають.

«Перший раз вирішила поїхати в Польщу – і тут таке… Знайома розповідає, що раніше біля консульства і по тисячі людей черги стояли, але за день всіх приймали. А тут кілька десятків не можуть», - казала Олена з Каменя-Каширського.

«Зробили філію, а ніякого полегшення. Сонце пече. Добре що цей забор нас спас усіх», - казала одна з жінок, що стояли під Пунктом прийому.

«Нам сказали – ми нічого не знаємо, ваші проблеми. Кажуть – реєструйтеся на сайті. А на сайті не можемо зареєструватися», - скаржилися люди.

«Для кого зробили, для людей? Писали в газетах, що так хороше зробили. А насправді…», - обурювалися люди під Пунктом прийому.

Частина людей розійшлася. Жителька Каменя-Каширського Олена стояла під пунктом до 15:00, проте так і не здала анкету – поїхала ні з чим додому.

Працівники пункту прийому відмовилися коментувати проблеми у роботі, попросили журналістів вимкнути мікрофони і вийти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таких роацівників треба гнати в шию,якщо збій в системі,то хоча людям треба по-людськи відповідати,а не рахувати бабло ,яке вони вже наперед порахували,і злі.Ну і звичайно того консула за гриву,щоб відповідав,і до якого не достукаєшся.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку люди півдня пеклися на сонці, аби здати візові анкети, - і не змогли
30 квітень, 2012, 15:39