Помірятися інтернетом: де у Луцьку «найкращий» Wi-Fi

Помірятися інтернетом: де у Луцьку «найкращий» Wi-Fi
Із розвитком технологій наявність інтернету стала обов’язковим атрибутом будь-якого кафе, пабу, ресторану.

Технологія Wi-Fi посприяла тому, що все більше, людей, особливо молоді беруть із собою у заклади харчування гаджети – переглянути останні новини, «посидіти» у соцмережах, подивитись відео, чи завантажити щось із всесвітньої павутини.

«А до нас люди приходять не в інтернеті посидіти», - відзначила офіціант одного із кафе. Можливо, так воно і є. Але, коли у тебе в кишені смартфон, інтернет стає хорошим доповненням якісного обслуговування, смачних страв та помірних цін(якщо вони є).

ВолиньPost вирішив перевірити, наскільки швидким є інтернет, доступний для відвідувачів закладів харчування Луцька через Wi-Fi.

Для першої «порції» ми вирішили обрати заклади, що відкрилися у Луцьку відносно недавно, незважаючи на їхній тип (кафе, паб, ресторан тощо).

Швидкість інтернету вимірювали за допомогою додатку Speedtest на планшеті Ipad впродовж робочого дня 20 та 21 серпня. Визначали два основних параметри – швидкість отримання та швидкість передачі даних.

Результати

Виявилося, що найкращий результат показали досить дорогі заклади з якісним обслуговуванням, а саме ресторани «Patio di Fiori» та «Чевермето».

Так, у першому швидкість отримання даних – 18,45 мегабіт/сек, передачі – 5,46 мегабіт/сек. У «Чевермето» – 13,01 і 13,60 мегабіт/сек.



Третя та четверта позиція у кафе «Кофеін» та пивного клубу «Карабас-Барабас». У «Кофеіні» можна «посидіти у інтернеті» на швидкості 2,45 і 8,92 мегабіт за секунду.



У «Карабасі-Барабасі», що розташований поряд, інтернет доступний на швидкості 2,72 мегабіт/сек отримання і 8,44 мегабіт/сек передачі.

П’ятим стало кафе «Druzi Forever» - 5,13 і 1,09 мегабіт за секунду. До слова, тут, як і у «Карабасі-Барабасі», дві точки доступу, швидкість передачі через які приблизно однакова.



Також свої особливості має Wi-Fi у торгово-розважальному комплексі «Сіті-парк», де розташоване Ring Dj Cafe. «Сидіти» через їх точку доступу можна вільно майже на всій території комплексу, але швидкість не надто велика - 1,01 мегабіт/сек отримання і 1,74 мегабіт/сек передачі.



У кафе «Базилік» Wi-Fi «роздають» на швидкості 2,74 і 1,47 мегабіт/сек, у пабі «Laphroaig» 0,95 та 1,02 мегабіт/сек, а в кафе кафе «Виноград» 1,65 і 0,71 мегабіт/сек.



Найнижчою у цій «порції» закладів виявилася швидкість доступу у кафе «Моменто» - 0,11 та 0,34 мегабіт/сек.



Щвидкість інтернету у кафе може змінюватися залежно від багатьох факторів, наприклад від кількості людей, які одночасно користуються ним. Для цієї частин рейтингу ми обирали середні показники кожного із закладів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народ, нагадаю вам, що в центрі ще віфі є в Швейку, Кораблику, Майдані, Грилю, Честері і багатьох інших закладах. Чому вони до рейтингу не потрапили?
Відповісти
мабуть тому, що вони не були спонсорами "wi-fi дослідження" :)
Відповісти
це перша "порція", а не рейтинг. зробим потім великий рейтинг на 25-30 закладів
Відповісти
"Для першої «порції» ми вирішили обрати заклади, що відкрилися у Луцьку відносно недавно, незважаючи на їхній тип (кафе, паб, ресторан тощо)"
Відповісти
ну панятно-панятно реклама чиссой вади
Відповісти
Цікаво, а обирали за гламурним критерієм??? В "Майдані" швидкість моментами до 50 мб/с..стабільно 30-35......так шо ваші 18-19 далеко позаду
Відповісти
Начебто вай-фай працює тільки в генделиках. В університеті теж добре тягне. В мене вдома швидкість така ж, як у Порт-сіті. Ну й шо? Не піду я в ваш Карабас-Барабас ні за які гроші і точка.
Відповісти
дико дивитись, як сидять двоє в кафе і обоє в телефонах клацають
Відповісти
цікава стаття
Відповісти
омг нашо ті цифри
написали би чи норм працює чи ні
наскільки я розумію,там ше залежить від кількості людей ,які сидять в неті
Відповісти
Може бути. Сподобалися тістечка
Відповісти