«Жити по-новому – це жити вільно, безбідно, чесно та безпечно», - Роман Романюк*

«Жити по-новому – це жити вільно, безбідно, чесно та безпечно», - Роман Романюк*
Нещодавно у Києві відбувся з’їзд політичної сили, яка підтримує президентський курс і напрямок розвитку України. Саме під час цієї зустрічі було вирішено перейменувати Політичну партію «Всеукраїнське об’єднання «Солідарність» у Блок Петра Порошенка.

Лідером нової сили обрали відомого політика, який чимало настраждався від режиму попереднього Президента Віктора Януковича, активного учасника Революції Гідності, Юрія Луценка.

Також делегати, які прибули з усієї України спільно сформували програму партії, яка є своєрідним планом дій на подальші роки. Про те, з чим іде на позачергові вибори до Верховної Ради України Блок Петра Порошенка, розповів керівник партії на Волині Роман Романюк.

«Зважаючи на те, що наша сила підтримує курс розвитку України, який обрав діючий Президент Петро Порошенко, то цілком логічно, що й наша програма є продовженням його передвиборчих декларацій», - зазначив політик. Так, документ, який носить назву «Жити по-новому», декларує наступні принципи: «Жити вільно!», «Жити безбідно!», «Жити чесно!» та «Жити безпечно!».

На думку партійців український народ перед Революцією гідності абсолютно втратив довіру до влади, адже люди були розгублені та залякані й не знали, що робити у ситуації, що склалась. «Ми вважаємо, що зараз слід створити дієві механізми громадського, правового і політичного контролю за діями влади. Елементом такого контролю є можливість для громадян отримати вичерпну інформацію про рішення державних органів та органів місцевого самоврядування. Такими ж відкритими мають бути кадрова політика і діяльність кожного чиновника та високопосадовця, його статки й доходи, витрати держслужбовців та їхніх сімей», - пояснює Роман Романюк.

Окрім того, має відбутися децентралізація влади. Громади на місцях отримають більше прав і грошей на реалізацію повноважень. Виконавча влада в областях належатиме не призначеним згори «губернаторам», а виконавчим комітетам на місцях. При обов’язковому збереженні та зміцненні єдиного гуманітарного українського простору в мовно-культурній сфері, в освіті, в політиці історичної пам’яті обов’язково враховуватиметься специфіка кожного регіону. Але Україна залишиться при цьому унітарною, соборною державою.

Керівник Блоку Петра Порошенка на Волині Роман Романюк розповідає, що у сфері зовнішньої політики пріоритетом для партії є повноцінне членство України в Європейському Союзі, щоб жити в «сім’ї вольній, новій». ЄС для нас – не ціль, а інструмент, щоб змінити країну і запровадити в ній європейські стандарти.

«Потрібно відмовитися від популізму та говорити людям правду: високі стандарти життя стануть реальністю лише після проведення необхідних реформ (включно із подоланням корупції), відродження економіки та як результат наполегливої праці. Водночас держава зобов’язана невідкладно забезпечити належний соціальний захист найбідніших громадян», - вважає він.

Також у програмі партії йдеться про те, що слід зняти «корупційний податок» на економіку. Соціально відповідальний бізнес має платити податки до бюджету, а не хабарі окремим чиновникам. Кількість податків слід скоротити, ставки – зменшити, всі офшори – перекрити. Необхідно утвердити систему спрощеного оподаткування для малого та середнього бізнесу. Створити свою справу, взяти відповідальність на себе – це теж жити по-новому. Слід забезпечити доступ української продукції на світові ринки. Аграрна галузь повинна стати точкою прориву для української економіки.

Також прихильники Блоку Петра Порошенка вважають, що в Україні повинно восторжествувати право. Вони переконані, що пріоритетними завданнями на цьому шляху сьогодні є:
- антикорупційна люстрація судових, правоохоронних, податкових і митних органів;
- встановлення публічного контролю за призначенням та діяльністю суддів і створення системи їхнього автономного функціонування, незалежного від законодавчої та виконавчої гілок влади;
- формування професійного корпусу державних службовців, їх соціальний захист та посилення відповідальності;
- усвідомлення, що пропонувати та давати хабар – це так само аморально, як його вимагати та брати. Утвердження нетерпимості до корупції як свого роду національної ідеї.

«Якщо ж говорити про безпеку, то уроки останніх місяців свідчать: Україна сама мусить забезпечити свою оборону. Необхідне істотне, в рази, збільшення витрат на відновлення, модернізацію і посилення Збройних сил України та інших структур, від яких залежить захист національних інтересів та цілісності нашої держави. Зміцнення обороноздатності країни має стати загальнонаціональною справою, ділом всіх та кожного», - переконаний Роман Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жити по новому - це жити без барів та кафе під вікнами, із яких щоночі кричать і не дають спати п*яні відвідувачі.
Відповісти
Жити по новому - це контролювати ЗМІ, і недопускати коментарі із критикою в свою сторону.
Відповісти
Останні новини
«Жити по-новому – це жити вільно, безбідно, чесно та безпечно», - Роман Романюк*
03 вересень, 2014, 10:37