Ситуація в зоні АТО станом на 24 вересня: карта

Ситуація в зоні АТО станом на 24 вересня: карта
Обстановка в зоні АТО за минулу добу залишається напруженою.

Повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони.

Позиції сил АТО обстріляли в районі села Малоорлівка Шахтарського району із "Граду", гармат, мінометів і танків, після чого почали штурм. Вогнем українські військові напад відбили.

Крім того, за словами силовиків, зафіксована низка обстрілів Донецького аеропорту і в районі Дебальцевого. За минулу добу загиблих серед українських військових немає, поранені вісім військовослужбовців.

Порушення повітряного простору України не фіксуються вже третій день поспіль.

"У прикордонних районах російські збройні сили застосовують радіотехнічні установки, глушать на території України сигнали мобільних операторів. Також російські військові продовжують перехоплення радіообміну підрозділів Держприкордонслужби та ЗС України", - передає прес-центр РНБО.

За результатами робочої наради Координаційного центру при Адміністрації Президента з допомоги постраждалим у зоні АТО прийняте рішення про створення єдиної бази даних ДНК-експертиз, за яку відповідатиме МВС України. Це дозволить значно прискорити пошук і гарантувати родичам загиблих безкоштовне проведення ДНК-експертиз.

У свою чергу, у штабі сепаратистів повідомляють, що вчора в боях на захід від Донецька армія "Новоросії" зазнала серйозних втрат. "Армія Новоросії намагається розширити зону контролю на захід від Донецька, відбивши низку важливих населених пунктів, спираючись на які можна вести обстріл Донецька", - сказано в інформаційних зведеннях сепаратистів.

Сьогодні вранці у штабі АТО повідомили, що впродовж минулої доби зафіксували найбільшу кількість обстрілів з боку сепаратистів в районі Донецького аеропорту. В антитерористичному центрі додали, що в інших секторах відповідальності ніч минула відносно спокійно.

Вчора у штабі самопроголошеної "Донецької народної республіки" заявили, що сепаратисти відповідно до мінських домовленостей відвели артилерійські підрозділи від лінії зіткнення з українськими військами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, карта, РНБО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.