Луцький депутат розповів, за що образився на «Батьківщину»

Луцький депутат розповів, за що образився на «Батьківщину»
Депутат Луцької міської ради Анатолій Бірюков, який п’ять років був членом ВО «Батьківщина» й у 2010-му покинув її ряди, розповів про причини такого свого рішення.

Про це стало відомо з інтерв’ю з Бірюковим у Волинській газеті.

«Була низка причин, багато накипіло на серці, скажу лише про кілька», – зауважив депутат.

«Перший момент: напередодні виборів мене включили у списки аж 39-м із 1,5 тисячі членів, хоча пройти може максимум 25. Це мене тоді трохи зачепило, адже все ж мав певну вагу, до того ж обирався депутатом чотири рази. Ще й оголосили про збір коштів із кожного кандидата від «Батьківщини» на вибори по 10 тисяч гривень», – сказав він.

Бірюков каже, що навідріз відмовився від цього, «бо на вибори з 1990-го не давав ні копійки».

«Ніколи не було моїх облич на передвиборчій агітації. У 90-му році від руки просто писав 1,5 тисячі коротеньких листівок про себе, свої дані. Пізніше вже брав 2 великі пачки паперу, робив ксерокс. Сам обходив квартири, просив знайомих, своїх синів кидати листівки в поштові скриньки або розносити по квартирах. Тобто, на мою думку, коштів на агітацію багато не треба: мені вистачало 200-300 гривень», – каже Анатолій Бірюков.

Він запевняє, що вже тоді написав заяву про вихід із «Батьківщини», але його не відпустили. Проте, каже, заяву не забрав.

Також образився Бірюков, за його ж словами, бо, коли підбиралася кандидатура на посаду секретаря ради, до нього ніхто не підійшов.

«Адже могли нормально пояснити, сказати: мовляв, ви вже пенсійного віку, секретарем були. Усе ж розумію. Але цього не сталося», – згадує депутат.

«Ще один момент: до моїх позицій не прислухалися, не вважали їх правильними, не підтримували. Ніхто із фракції після мого виходу не зробив ніяких висновків, це не допомогло їм консолідуватися, обєднатися. Бо згодом ще Антона Сосновського, Рустама Дячука виключили із «Батьківщини». Значить, щось не так у самій партійній організації, а не в амбіціях Бірюкова», – робить він висновок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький депутат розповів, за що образився на «Батьківщину»
10 травень, 2012, 14:22