Директор школи на Волині примушує вивчати російську

Директор школи на Волині примушує вивчати російську
До депутатів Волинської обласної ради звернулася вчитель однієї з сільських шкіл з приводу неправомірних дій директора цієї школи.

Про це повідомив у своєму запиті депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

З запиту стало відомо, що вчитель Ветлівської ЗОШ І-­ІІІ ступенів, що у Любешівському районі, скаржиться на директора, яка, на її думку, зловживає своїм службовим становищем та використовує його у власних інтересах.

Заявниця стверджує, що директор чинить тиск на тих учителів, які не згодні з її позицією щодо розподілу навчальних годин, зокрема на заявницю, намагаючись звільнити з роботи.

Зі слів заявниці, вона відкрито висловила свою думку з приводу того, що у школі надають недостатньо уваги вивченню предметів, за якими відбуватиметься зовнішнє незалежне оцінювання. Натомість в учнів 7-­9 класів цієї школи двічі на тиждень запроваджені уроки з вивчення російської мови, до того ж, російську мову вивчають факультативно у 5-­6 та 10­-11
класах.

За словами вчительки, це відбувається через те, що директор школи є вчителем російської мови, тож таким чином вона збільшує кількість вичитаних нею годин.

В той же час, зі слів заявниці, факультативи з таких предметів, як математика, фізика, географія, – у школі відсутні. Хоча ЗНО, за її словами, діти здають саме з цих предметів, а не з російської мови.

Окрім того, заявниця стверджує, що директор школи не відповідає атестаційному рівню «Вчитель вищої категорії зарубіжної літератури», оскільки вона жодного року не читала предмет «Зарубіжна література», а її учні не були переможцями олімпіад чи конкурсів.

Заявниця вважає, що атестаційний рівень «Вчитель вищої категорії зарубіжної літератури» директору присвоїли не за
заслуги, а за посаду.

Депутат, який подавав запит, просить дати доручення відповідним структурним підрозділам виконавчих органів влади здійснити перевірку фактів, викладених у зверненні, а в разі виявлення порушень чинного законодавства – спрямувати матеріали у відповідні інстанції для вжиття заходів щодо їх усунення та недопущення в подальшому.

Депутати Волинської обласної ради запит підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ця УчиТелька (наголос на Телька) часом не зі свободи і часон не мітить на місце директора школи. То панове давайте дочекаємось результатів парламентських виборів і тоді будемо вирішувати долю цієї свобоДівки!
Відповісти
Ага, а директор комуністка. Навіщо писати дурниці?
Відповісти
головне - навики роботи з шваброю....
Відповісти
Школи Сибіру чекають її
Відповісти
Це вже всім набридло.все рівно нічого не зміниться
Відповісти
Останні новини
На Волині дерибанять пісок
26 вересень, 2014, 12:23
Директор школи на Волині примушує вивчати російську
26 вересень, 2014, 12:17