На Волині піклуються про чистоту села*

На Волині піклуються про чистоту села*
Ще у 2012 році у Волинській області з ініціатива Агропромислової групи «Пан Курчак» розпочали втілення програми «Чисте село», яка покликана зменшити забрудненість у сільській місцевості.

Про це розповів голова Наглядової ради АПГ «Пан Курчак» Сергій Горлач під час брифінгу 7 жовтня.

За його словами, на території краю живуть працьовиті люди, господарі, яким потрібно допомагати, оскільки у сільській місцевості накопичується багато сміття, з'являються несанкціоновані сміттєзвалища, що згубно впливають на місцевих мешканців та екологію.

Два роки тому компанія зініціювала проект по утилізації сміття та відходів у сільській місцевості. Він передбачав : на три місяці у селах та районах області за рахунок компанії «Пан Курчак» та благодійного фонду «Європейський вектор» встановлять смітники, вивозитимуть, сортуватимуть сміття і відправлятимуть на сміттєпереробні заводи. Голови сільських та районних рад мали перейняти естафету, утворюючи комунальні підприємства, які діятимуть на аналогічній основі. Проект продовжили ще на три місяці. За цей час закупили понад 150 сміттєвих баків та 2 машини для вивозу сміття.

В результаті виявилося, що не всі селяни готові до такого проекту, зокрема мешканці Луцькому та Рожищенському районів. Однак, волиняни із Турійського району та селища Торчин Луцького району позитивно відреагували на таку ініціативу. Вони заключили договори з житлово-комунальними підприємствами, які за порівняно невелику плату вивозять сміття на полігон.

Компанію «Пан Курчак» звинувачували у тому, що смітники, які вони поставили у Рожищенському та Луцькому районні, через певний час забрали, мовляв проект був організований «під вибори».
Сергій Горлач запевнив, що всіма баками для відходів досі користуються люди.

«Ніхто їх не забирав. Їх просто передислокували на ті території, де люди саморганізувалися, прибирають і платять за вивіз сміття. Баки зараз знаходяться у Турійському районі та смт. Торчин Луцького району», - розповів він.

Горлач наголосив, що проект не завершився, і люди, які «можливо не зрозуміли його суті, можуть поїхати в райони, де селяни перейняли ініціативу АПГ «Пан Курчак» та успішно втілюють програму «Чисте село».
«Там де люди нас почули – там все добре, там де не почули, ми спробуємо ще раз достукатися», - резюмував він.

Також Горлач розповів, що втілення програми «Чисте село» допоможе зменшити негативний вплив на здоров'я громадян : люди не дихатимуть шкідливими випарами, які «линуть» із сміттєзвалищ ; покращити якість води, адже, сміття, яке закопане в землю, не гнитиме і не потраплятиме через підземні води до криниць та помп; працевлаштувати більшу кількість населення: люди, які вивозять сміття, офіційно працевлаштовані, отримують заробітну плату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ланцюг із замком для безпеки "цінного" вантажу, чи для того, щоб завзяті комунальники не перетрудилися із вивозом?
Відповісти
Мартиняк сам для себе мусорки привіз
Відповісти
на другий день після попередніх виборів у всіх районах та селах ті контейнери позабирали, вся область сміялась над тим Мартинюком, а сьогодні наші журналісти пишуть такі благонадійні статті знову і про теж саме))
Відповісти
100% правда він напевно перед кожними виборами їх розвозить, а потім забирає щоб ціліші були :-)) таких горе депутутів :-)) гнати треба
Відповісти
Останні новини
На Волині піклуються про чистоту села*
08 жовтень, 2014, 11:23