Волинських мажоритарників закликали відзвітуватись

Волинських мажоритарників закликали відзвітуватись
На Волині активісти хочуть, аби нардепи-мажоритарники з регіону оприлюднили свої фінансові звіти.

Про це йшлося 10 жовтня під час круглого столу у ВолиньМедіа, організованого Громадянською мережею ОПОРА спільно з Центром політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Як зазначив координатор Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп, в Україні є спеціальні органи, уповноважені займатися організацією виборчого процесу, зокрема, окружні та дільничні виборчі комісії.

Саме вони приймають конкретні рішення, які повинні бути відкритими для громадськості. З іншого боку, є суб’єкти виборчого процесу, зокрема, кандидати в народні депутати, інформація про яких є теж є суспільно важливою і повинна бути більш доступною, ніж вона є на сьогодні.

«Закон про вибори зобов’язує виборчі комісії надавати громадськості інформацію про свою діяльність. В першу чергу це стосується анонсів запланованих заходів, зокрема, засідань. Як показує практика, такого на сьогодні немає. Виборчі комісії засідають самі по собі, не інформуючи про це журналістів та громадськість. На мою думку, це є проблемою. Інший блок – виборчі комісії приймають різного роду рішення, які, згідно з законом, повинні бути оприлюднені», - розповів Михайло Шелеп.

Декількома тезами про доступ до публічної інформації поділився з присутніми і громадський діяч Дмитро Безвербний.

Коли був прийнятий Закон «Про доступ до публічної інформації» ситуація значно покращилася. Таку інформацію стало отримати значно простіше. Дуже важливо отримувати її від кандидатів під час виборів, адже з’явилось багато політиків, про яких раніше не було нічого відомо. Щоб розібратися, наскільки вони якісні, нам і потрібна така інформація.

На завершення, Михайло Шелеп висловив пропозицію звернутися до усіх кандидатів, які балотуються в одномандатних виборчих округах у Волинській області, із закликом, щоб вони до дня виборів оприлюднили власні декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, а також проміжні фінансові звіти про надходження та використання коштів виборчого фонду у будь-якій зручній для них формі.

Завдяки цьому виборець побачить, наскільки кандидат самодостатній і чесний перед ними. І саме такими діями кандидати продемонструють свою відкритість та готовність відповідати на запити суспільства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ага Іванюк чи Лапін вам будуть звітуватись два мажика пригріли бабла в батьків, перший дає йому Російські гроші, а 2-й все життя відмиває бабало на контрабанді та відмазує бантюганів.
Відповісти
Останні новини
Волинських мажоритарників закликали відзвітуватись
11 жовтень, 2014, 13:44