Янукович звільнить п’ять міністрів, – ЗМІ

Янукович звільнить п’ять міністрів, – ЗМІ
У середу, 21 грудня, можуть з’явитися укази Президента Віктора Януковича про звільнення міністрів, які завалили роботу.

Про це пише Сегодня, посилаючись на власні джерела.

Причому мова йде саме про міністрів, тому що ні прем'єр Микола Азаров, ні три його заступники – Андрій Клюєв, Борис Колесников та Сергій Тігіпко, за інформацією видання, в зоні ризику не перебувають.

Стосовно ж тих посадовців, яких можуть звільнити, найбільш резонансним є питання про главу МЗС Костянтина Грищенка.

«Після саміту Україна-ЄС є формальні підстави звинуватити його в провалі євронапрямку – хоча реально всі розуміють, що справа зовсім не в Грищенку. Крім того… Грищенка як лобіста євроінтеграції не влаштовує Кремль. Про те, що перестановки в МЗС можуть відбутися, кажуть дипломати, цю тему порушив і сам Грищенко. Однак є і два стримуючих фактори. По-перше, зміна глави МЗС буде публічним визнанням зміни курсу, до якого, схоже, Банкова ще не готова. По-друге, на цей момент у владі не можуть назвати авторитетну кандидатуру, яка уособлювала б новий курс», – інформує «Сегодня».

За інформацією видання, на місце Грищенко є лише один претендент – його останній попередник Петро Порошенко.

Під загрозою звільнення перебуває і міністр оборони Михайло Єжель, відомство якого виглядає пасивно на тлі інших силових структур – МВС, СБУ та Генпрокуратури.

Серед обіцянок президента свого часу був перехід на контрактну армію, проте за останні 20 місяців в цьому напрямку не було зроблено жодного реального кроку.

За непідтвердженою інформацією, кандидатом на місце міністра є нещодавно звільнений з посади першого заступника міністра внутрішніх справ Сергій Попков, йдеться у публікації.

Звільнення загрожує, пише видання, і міністру охорони здоров’я Олександру Аніщенку, який за півроку своєї роботи не зміг зрушити з місця пілотний проект медреформи в чотирьох областях.
Крім того, в кулуарах можливими кандидатами на зняття називають міністра фінансів Федора Ярошенка (у якого нібито не складаються стосунки з головою Нацбанку Сергієм Арбузовим) і міністра екології Миколи Злочевського (мовляв, знайдуть, за що).

Тим часом чутки про відставку міністра освіти і науки Дмитра Табачника не підтверджуються.

«За нашою інформацією, це питання на порядку денному президента не стоїть», – пише «Сегодня».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Янукович звільнить п’ять міністрів, – ЗМІ
19 грудень, 2011, 10:38